zondag 1 september 2019

Tijd besparen met een slowcooker

Al minstens een jaar zat ik te twijfelen over het aanschaffen van een slowcooker. Twee weken geleden heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en deze "slome" gekocht. De reden hiervoor is dat ik straks ook weer aan het werk ga en dan vind ik het handig om 's morgens de slowcooker aan te zetten, zodat we dan 's avonds als we thuiskomen (bijna) gelijk aan tafel kunnen.

Tot nu toe bevalt het erg goed, we hebben de afgelopen weken al 5 keer uit de slowcooker gegeten en tot nu toe is alles ook goed gelukt. En het scheelt echt veel tijd, want 's morgens stop ik alle ingrediënten in de slowcooker, en dan 's avonds is het klaar. Tussendoor hoef je er eigenlijk niks aan te doen; doordat de slowcooker niet superwarm wordt kan alles lang op blijven staan zonder aan te branden.

Binnenkort ga ik ook eens experimenteren met meal preppen voor de slowcooker. Je maakt dan meerdere zakken voorgesneden groentes en kruidenmixen, die je dan alleen nog maar in de pan hoeft te gooien en aan hoeft te zetten. Dit lijkt me helemaal ideaal als ik straks weer aan het werk ben. Bovendien schijnt het ook nog eens veel minder stroom te gebruiken dan wanneer je "normaal" kookt én in de winter staat de pan te pruttelen tijdens de spaarzame uren dat de zon schijnt, dus maken wij ook nog eens gebruik van de stroom van onze panelen.

Ik ben wel benieuwd of er hier meelezers zijn die ook een slowcooker hebben? En zo ja: wat is je favoriete recept?

15 opmerkingen:

  1. Ik heb een half jaar geleden een slow cooker gekocht.
    Vooral voor de dagen dat we weg zijn en dan 's-avonds als we thuiskomen direct te kunnen eten.
    Erwtensoep vind ik een succes , verder nog een bonengerecht gemaakt. In verhouding nog te weinig gebruikt. In de winter zal ik de cooker wel vaker gebruiken. Wel vind ik dat er bij veel gerechten nog veel tijd in de voorbereiding gaat zitten. Ik denk dat het een kwestie van uitproberen is. Ik heb nog maar 2 gerechten gemaakt. Het maken van erwtensoep op deze manier vind ik al een pluspunt. Succes! Heb je geen recepten erbij gekregen? Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat wel, maar de meeste waren met vlees, dus het is nog een beetje zoeken voor ons, omdat Sander vegetariër is.

      Verwijderen
  2. Fijn apparaat hoor! Favoriet van mijn dochter is Pindakip van kippendijen. We maken dan direct een dubbele portie die zo de vriezer in kan voor later. Ook handig bij een feestje, een groot recept Chili maken in de ochtend, 's avonds alle bijgerechten op tafel en klaar ben je. Mrs. Smith

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vega erwtensoep van Jamie Olivier, met 2 el kerrie om de soep smaak te geven. Pindakip - kip vervangen door tofu?- in een dubbele portie. Of Chili sin carne, lekker veel, ook voor een feestje, hoef je alleen nog de bijgerechten op tafel te zetten. Mrs. Smith

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Reacties
    1. Heerlijk net als chili con carne maar dan zonder ( sin) vlees dus. Je kunt er vega gehakt indoen maar helemaal laten kan ook de bonen zijn immers al eiwitbron.

      Verwijderen
  5. Ja, juist met die hitte heb ik de slowcooker gebruikt. Zo heb je ook minder kookhitte in je keuken en omdat je eigenlijk geen zin hebt om te koken met die hitte heb je dan toch een gezonde maaltijd op tafel.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik had er een van mijn dochter geleend maar vond het niet lekker eigenlijk. Leek teveel op snelkookpan of romertopf.
    Op een of andere manier vind ik het zo'n brij van smaken worden die nauwelijks te onderscheiden is.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lang zitten dubben over een slowcooker, maar niet gekocht. Ik heb al jaren een romertopf; daar kun je uiteindelijk ongeveer hetzelfde in maken, en omdat ik onze oven kan programmeren kan ik het ‘s ochtends al klaarzetten. Goed, niet in de zomer als het te heet is om de ingrediënten lang buiten de koelkast te laten, maar het grootste deel van het jaar kan dat prima. ALs we geen romertopf hadden gehad was ik waarschijnlijk wel overstag gegaan voor de slowcooker.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mijn favoriete recept is de lasagne met spinazie en ei. Heb ik niet zelf bedacht, want ik ben niet zo creatief. Ik vond het recept op https://slowcookerzonderpakjesenzakjes.wordpress.com/2019/02/10/lasagne-ei-spinazie/

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb een slowcooker die ik eigenlijk amper gebruik tot mijn schande Wat maak jij er in klaar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. tot nu toe vooral gerechten met peulvruchten en verschillende groentes

      Verwijderen
  10. Ik zit erover te denken om een instantpot aan te schaffen. Die heeft meer functies, zoals een hogedrukfunctie en ook slowcooker. Is wel een stuk duurder.

    VeggieMo

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heb zelf ook een slowcooker aangeschaft en moet zeggen, hij bevalt uitstekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)