woensdag 2 oktober 2019

Tobias' feestje

Over een maand is Tobias jarig, dus we zijn nu druk bezig met het voorbereiden van zijn kinderfeestje. Tobias mag dit jaar 6 kinderen uitnodigen; wij houden namelijk de regel aan: zoveel kinderen als zijn leeftijd.

Dit jaar is het de bedoeling dat we het feestje thuis vieren. We halen de kinderen uit school en gaan dan door middel van een speurtocht rustig aan richting ons huis. Eenmaal daar gaat een van ons patatjes halen bij de snackbar terwijl de ander de kinderen thuis even vermaakt. Frikandellen en kroketten kunnen in de airfryer worden gebakken. Daarna gaan we een "thuisbioscoop" doen: Sander gaat proberen een beamer + scherm te lenen en ik regel popcorn en snoepjes.

Na de film gaan we dan taart eten en spelletjes spelen of iets knutselen. Daarna is het weer tijd om opgehaald te worden.

Echt een heftig feestje vind ik het niet, maar Tobias vond dit idee leuker dan naar de binnenspeeltuin gaan (ongeveer 90% van de feestjes waar hij is geweest zijn binnenspeeltuin-feestjes). Dus dan doen we het op deze manier. Het wordt ons eerste feestje helemaal thuis, dus ik ben benieuwd hoe het zal gaan uitpakken.

12 opmerkingen:

 1. Kleine tip, zorg wel dat er niet te veel tijd zit tussen het ophalen van school en het eten. Hongerige kinderen willen nog wel eens lastig en vervelend worden ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha daar zeg je wat. Misschien dan maar vast iets van een klein "zoethoudertje" meenemen voor tijdens de speurtocht. Bedankt voor de tip :)

   Verwijderen
 2. Tip: zorg voor een plan B. De eerste feestjes deden wij ook thuis. Het bleek dat een groepje kleine jongetjes best moeilijk in de hand te houden was en absoluut niet wilde knutselen, verkleedkleding aan wilde doen of schminken. Bij ons werkte uitputten (buiten voetballen), filmpje kijken en friet het best 😅.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja dat hebben we vorig jaar ook gemerkt. We zijn sowieso niet van plan om een heel streng programma aan te houden, als het anders loopt is dat ook prima. Vorig jaar was het ook deels thuis en zijn ze op een gegeven moment gewoon boven gaan spelen met zijn allen. Tobias zat toen ook nog eens met zijn voet in het gips dus mocht zelf niet lopen. Vergeleken met dat feestje wordt dit peanuts ;)

   Verwijderen
 3. Ook is het leuk om van het taartje eten de kinderen zelf hun plak te cake te laten versieren, wat slagroom erop en losse dingetjes hagelslag, snoepjes en der gelijke en je wint er ook wat tijd mee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zat ik zelf inderdaad ook nog over te denken, alleen dan met eierkoeken. Thanks voor de tip :)

   Verwijderen
 4. Leuke plannen. Nog een tip. Als een film lang(er) duurt, lopen sommige 6 jarigen er zomaar af. Soms werkt dat aanstekelijk en komt er een gat in je programma. Misschien even buiten spelen tussen door.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt speciale airfryerfrites van a-viko.
  Zijn overheerlijk.
  Jullie zullen na afloop wel bekaf zijn!

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha dat denk ik ook. Airfryer frites heb ik aan gedacht, alleen wij hebben een vrij kleine airfryer waardoor de kids dan echt heel lang op hun eten zouden moeten wachten. Dus vandaar dat we dan toch gaan halen bij de snackbar. De frites zijn niet superduur daar, door de sausjes en snacks wordt het vaak duur. dus die doen we dan wel in de airfryer

   Verwijderen
 6. Wij zijn ook een feestje aan het plannen. Low key werkt meestal het best. Ze willen vooral spelen heb ik het idee... Behalve als ze ouder worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat had ik vorig jaar ook gemerkt dus vandaar dat ik het dit jaar ook redelijk laagdrempelig hou. Als dingen van het programma niet werken, dan kunnen ze oook gewoon lekker spelen

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)