dinsdag 18 februari 2020

Huisstofmijt-allergie

Per toeval zijn we er vandaag achtergekomen dat Tobias huisstofmijt-allergie heeft! Dat zit zo: we moesten naar een allergoloog,omdat een aantal jaar geleden uit een bloedtest bleek dat Tobias mogelijk cashewnoten-allergie had. Dat moest op latere leeftijd nog een keer worden bekeken. Bij de allergoloog moesten we een hele vragenlijst invullen, waaronder of Tobias wel een hoestend of niesend wakker wordt. Dit is in de winter wel vaak het geval, maar wij dachten zelf dat het kwam doordat hij het dan koud had, zeker ook omdat hij verder helemaal geen klachten heeft.

Aan de hand van ons antwoord op deze vraag is ook besloten om te testen of hij huisstofmijt allergie heeft. Dit bleek inderdaad het geval te zijn.

Eenmaal thuis ben ik dus direct begonnen om wat maatregelen te nemen,zoals:

 • Beddengoed op 60 graden wassen
 • Knuffels uitzoeken en de overgebleven knuffels op 60 graden wassen
 • Stof afnemen met een vochtige doek (met een droge doek gaat het juist weer (deels) de lucht in
 • Zijn kamer uitgebreider luchten
Hiernaast hebben we ook anti-allergische tabletten gekregen om de komende week te gebruiken,om met zekerheid te zeggen dat hij een allergische reactie heeft. 

4 opmerkingen:

 1. Mijn man heeft ook een huisstofmijt-allergie en wij hebben speciale matras-, kussen- en dekbedhoezen aan moeten schaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je slaapkamer zo clean mogelijk houden. Je niet aan- uitkleden in de slaapkamer (ivm losdwarrelende huidschilfers). Zo mogelijk geen kledingkast op de slaapkamer. speciaal matras kussen dekbed en bedlinnen en wasmiddel. Dit alles helpt veel. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze oudste zoon heeft ook huisstofmijtallergie (en astma). We zijn niet om die reden verhuisd maar toen we wilden verhuizen hebben we wel rekening gehouden met zijn allergieën. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een gietvloer (makkelijke keuze, die vonden we ook erg mooi), gladde raambekleding en op zijn kamer zo veel mogelijk meubels waar weinig stof tussen kan. Op zijn kamer maken we extra zorgvuldig schoon. Op advies van de kinderarts hebben we geen allergie-hoezen voor zijn matras en kussen. Wel heb ik 2 hoofdkussens voor hem, zodat ik zijn kussen vaker kan wassen. Ook zijn dekbed zelf was ik regelmatig (daarvan hadden we er al genoeg). Met de anti-allergiepilletjes erbij gaat het nu prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je meteen een aantal praktische maatregelen kon nemen!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...