zaterdag 28 maart 2020

2e week schooljuf spelen

De tweede week thuisschool zit erop. In de eerste week was het allemaal nog nieuw en vond Tobias het wel interessant om thuis te moeten werken. Deze tweede week merk ik dat het nieuwe er vanaf is en dat het allemaal wat meer moeite begint te kosten.

Ondanks dat de oorzaak natuurlijk onwijs vervelend is, merk ik dat het thuis aan school werken wel echt goed is: ik kan Tobias nu veel meer maatwerk aanbieden. Op zijn rapport was namelijk 1 cijfer dat erg afweek van de rest: het cijfer voor schrijven. Hier heeft hij moeite mee. Dus nu oefenen we in plaats van 2 keer per week gewoon elke dag met schrijven. En kan ik er ook de hele tijd naast blijven zitten om met hem mee te kijken waar de knelpunten zitten.

Letterkaart Pennenstreken | Schrijflessen, Handschrift oefenen ...

Ik probeer elke dag extra aandacht aan twee letters te geven, zodat hij die extra goed leert schrijven. De K en de G gaan nu bijvoorbeeld al een stuk beter. Ik ben wel benieuwd of het de juf gaat opvallen als Tobias weer naar school gaat, of dat het geleerde dan al snel weer weg zal zakken...


Verder hebben we ook veel gelezen en luisterboeken geluisterd. Ook deze week heeft bol.com weer nieuwe lees- en luisterboeken voor 1 cent, dus voor volgende week ligt Juf Braaksel en de magische ring alvast op Tobias te wachten. De andere boeken die je voor 1 cent kunt kopen + elke dag nieuwe voorleesverhaaltjes kun je hier vinden.

Naast het schoolwerk doen we natuurlijk ook veel leuke dingen. Zo heb ik op Pinterest een Lego / Duplo challenge gevonden met een dagelijkse bouwopdracht. Bijvoorbeeld een raket maken:


En hoe gaat het bij jullie?

5 opmerkingen:

 1. Wij zijn dus vorige week verhuisd. Volmachten voor de notaris en de makelaar want we (wij en de kopers) mogen niet allemaal tegelijk bij de notaris zijn.
  Druk met boodschappen doen voor broer, hij is COPD patiënt en mag geen risico lopen en voor mijn beste vriendin die nog in quarantaine zit.
  Maar na 1 april (overdracht van huis) ga ik twee dagen lekker luieren en lezen 😂
  Wat leuk dat je vooruitgang ziet bij het schrijven van Tobias!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel fijn dat de verhuizing toch door kon gaan. Veel geluk gewenst in jullie nieuwe woning. :)

   Verwijderen
 2. Wat een superlieve foto!
  Ik vind thuiswerken en thuisjuf zijn best zwaar, maar het heeft ook iets gezelligs. We maken er maar het beste van!

  Groetjes Gina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je ook echt resultaat ziet van je inspanningen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)