donderdag 23 juli 2020

Gezinsuitbreiding!

Ook wij hebben gisteravond gezinsuitbreiding gekregen. ;) We hebben een kitten gekocht! Ze heet Yoshi / Yuki (we zijn er nog niet helemaal uit haha!) Het is een kitten van 4 maanden oud en het is echt een schatje.

We hebben heel lang getwijfeld tussen een kat en een hond, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor een kat, omdat die toch net iets zelfstandiger zijn en dit beter past bij ons gezin. Daarnaast hoorde ik Tobias vanderweek tegen een vriendinnetje zeggen dat het zijn grootste droom was om een kitten te hebben. Dat hielp wel erg om de knoop door te hakken moet ik zeggen. Tobias is ook helemaal blij met ons katje. Het is ook leuk dat we haar nu aan het begin van de vakantie hebben, dan kunnen ze direct goed aan elkaar wennen.

Yuki is heel lief, knuffelig en ondernemend en leek zich direct thuis te voelen bij ons. Ze ging gelijk de boel verkennen en na een paar uurtjes kwam ze al spinnend bij me liggen. Het is leuk om haar te leren kennen, ze heeft echt een heel duidelijk karaktertje en laat goed merken wanneer ze geaaid wil worden en wanneer ze wil spelen.


Toen we haar gingen ophalen kregen we een krabpaal, kattenbak, voerbakjes en koffertje erbij. Vanmorgen zijn Tobias en ik gelijk even naar de Pets Place geweest om ook wat speelgoed te halen, waaronder een circuitje met een bal, dan kan ze vast oefenen met muizen vangen, want stiekem hoop ik dat ze dat gaat doen; ze is er ondernemend genoeg voor!

8 opmerkingen:

 1. Muizenvangen, leuk in theorie tot ze met zo'n half afgekloven muis naast je bed staan of je 's morgens met je slaperige hoofd in een exemplaar gaat staan.
  Je kunt ook een schoenendoos vullen met toiletrolletjes en daar snoepjes in doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een witte? Witte katten zijn vak doof, hoort Yoshi goed?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha nee ze is niet doof. Als de koelkast aanslaat stopt ze gelijk met spinnen en begint rond te kijken waar dat geluid vandaan komt. Overigens is ze ook niet compleet wit, ze heeft een rood staartje, lekker eigenwijs

   Verwijderen
 3. Ik lees vaak mee en reageer niet om dat ik niet weet wat ik.in moet vullen,en kan alleen als anoniem. Masr dit katje is zo schattig. Maar wij hadden er een een worden en wat bleek ze was doof. De eerste week h addennwehet niet in de gaten. Ze was als andere kittens. Dus ik hoop dat ze niet doof is. Maar is ze ook doof dan niks aan de hand alleen niet naar buiten ,te gevaarlijk.de o onze is 20 geworden.
  Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Geertje, bedankt voor je reactie. Ik ben er vrij zeker van dat ze niet doof is, omdat ze al meerdere keren schrikachtig heeft gereageerd op nieuwe geluiden (het vaatwasblokje dat uit het vakje kwam, de koelkast die aansloeg, zulke dingen). Ze is ook niet 100% wit, haar staartje is rood ;) maar vind het wel heel lief dat je ons even waarschuwt voor de gevaren. Sowieso was het bij de vorige eigenaar een binnenkat en dat willen we graag zo houden :)

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd! Daar ga je vast veel plezier van hebben. En katten zijn inderdaad minder 'werk' dan honden is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O wat een schatje! Geniet van elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn dochter kwam er bij toeval achter dat favoriete speelgoed van haar poezebeesten vogelveren zijn en tja die vind je dan met een beetje mazzel gewoon buiten. Geen plastic troep en helemaal gratis.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)