donderdag 15 oktober 2020

Duurzamer leven met hulp van onze gemeente

 Gister kregen wij een brief in de bus van de gemeente: we kregen een kortingscode voor de webshop Woonwijzerwinkel. Dit is een webshop met producten waarmee je jouw huis duurzamer kunt maken om zo energie te besparen; goed voor het milieu én ook goed voor je eigen portemonnee, want het scheelt op de energie-rekening! 


Het enige wat we hiervoor hoefden te doen was ons winkelmandje vullen met voor  minimaal 100 euro aan producten en de code invullen. Appeltje eitje! En aangezien sommige van de producten toch nog op ons lijstje stonden voor in de toekomst, hebben we die natuurlijk direct aangeschaft - dat scheelt weer!


Voor wie benieuwd is wat we uiteindelijk hebben gekozen:

 • 4 deurdrangers zodat de deuren niet per ongeluk open blijven staan - deze zijn bedoelt voor de woonkamer, de deur naar de bijkeuken, de badkamer en onze slaapkamer. 
 • Isolatie voor onder de woonkamerdeur
 • LED lampjes voor in de keuken
 • Een pakketje met 3 tijdschakelklokken om bepaalde stroompunten automatisch uit te zetten 's nachts
 • Een hygrometer, omdat we wat last hebben van vocht in de slaapkamer en meten is dan de eerste stap om hiermee aan de slag te gaan. 

Wat voor dingen zouden jullie uitkiezen als je gratis je huis duurzamer mag maken?

2 opmerkingen:

 1. Isolatie spouwmuur en vloer
  Pelletkachel of pelletketel
  Kunststof kozijnen en nieuw glas boven en nieuw glas in de houten kozijnen beneden.

  We zijn aan het sparen voor deel 1, de benedenverdieping..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij mochten voor 70 euro bij de bouwmarkt besteden en konden dat declareren. We kochten tochtstrips voor de ramen en deuren in ons oude huis. De kozijnen worden voorlopig nog niet vervangen dus zo dichten we de kieren.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)