donderdag 19 november 2020

Speelgoed verkopen via Marktplaats

Sinds een paar weken staat Tobias er wel voor open om zijn Toet Toet auto’s te verkopen. Heel fijn, want dit speelgoed neemt enorm veel plaats in, aangezien het om vrij grote onderdelen gaat. Dus 3 weken geleden tijdens de quarantaine hebben wij alles naar beneden gehaald, in elkaar gezet en er foto’s van gemaakt. Ik merk dat het, nu Sinterklaas in het land is, wat harder begint te lopen met bieden.

Maar wat me wel opvalt is dat er echt enorm laag wordt geboden. Misschien ben ik er ook wel te emotioneel over, hoor. Maar bijvoorbeeld voor een auto-ambulance van 30 euro wordt dan 3 euro geboden! Dat vind ik echt heel weinig. En ik vind het ergens ook heel verdrietig om het voor die prijs weg te doen, want er kleven voor mij ook herinneringen aan die auto. Dit is namelijk het eerste wat Tobias van zijn zakgeld bij elkaar gespaard heeft. 30 weken lang heeft hij zijn zakgeld bij elkaar gelegd, en wat was hij trots en blij toen hij in de winkel zelf die auto kon kopen. En dan wil iemand hem nu voor een habbekrats overnemen.Het is dus best lastig om die dingen te verkopen, omdat mijn emoties daar een beetje bij in de weg zitten. Ik vind het zonde dat we er zo weinig voor terugkrijgen. Aan de andere kant ben ik ook blij als het ’t huis uit is, dat scheelt weer een hoop ruimte. Als we het niet verkopen gaat het waarschijnlijk ook ooit naar de kringloop, en dan krijgen we er niets voor. Toch voelt dat haast beter dan om het voor 3 euro te verkopen. Gek, of hebben jullie dat ook wel eens gehad?

16 opmerkingen:

 1. O ja zeker. Dan accepteer ik het bod gewoon niet. Het ergste is dat zulke bieders meestal niet komen opdagen.
  Geen serieus bod, dan hou ik het liever zelf. Volgend jaar beter hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar! Ik roep dan altijd: dan geef ik het liever weg! (wat ik soms ook echt doe als ik weet dat ik er iemand echt blij mee kan maken!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij de advertentie een vraagprijs zetten en een bieden vanaf instellen. In de tekst zetten dat je niet reageert op biedingen via de mail die onder de vanaf prijs zijn.
  Dit scheelt soms een hoop onzinbiedingen en heen en weer gemail en daardoor onrust.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt voor de tip, dat ga ik gelijk even aanpassen...

   Verwijderen
 4. Als je het om wat voor reden dan ook te laag vindt, los van of dat het is (klinkt mij wel heel goedkoop in de oren) dan kan je ook een bieden vanaf prijs of een richtprijs opgeven. dat helpt dan misschien. niet perse in meer mensen trekken die hem willen hebben, maar wel in dat diegene die dan bieden hem ook echt willen en in je eigen frustraties.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wanneer je toch zo weinig terugkrijgt via verkoop op marktplaats is het misschien een idee het te schenken aan een speelgoedbank of sinterklaasvooriedereen. Dan geeft het in ieder geval een goed gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En anders inleveren bij de speelgoedbank. Dat voelt voor mij toch wel beter dan bij de kringloopwinkel of voor een habbekrats verkopen. Snap je gevoel trouwens goed! Ben blij dat dit bij ons nog niet aan de orde is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sja. Ik bied ook geen hoofdprijzen. Het is niet nieuw en iemand zegt ja of nee. Ik zou hier rond de 7,50 als maximaal bod op doen. Waarschijnlijk 5 euro openen.

  Laatst had iemand afgeragde dingen voor het dubbele van de nieuwprijs erop staan.

  Stel jij zou het nu zo kopen, wat zou je dan betalen in een kringloop? Neem je het mee voor 15? Of voor 10 of 5?

  Ik merk dat er weer meer gekocht wordt op marktplaats. En dan vooral veel door mensen die zonder baan zitten of zonder werk.. die zoeken een manier om toch wat voor Sint of kerst te kopen zonder er droog brood voor te serveren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar heb je ook weer gelijk in. Wellicht komt het heel goed terecht. Dat ga ik maar in mijn hoofd houden.

   Verwijderen
 8. Dan zou ik het liever weggeven. Ik denk dat je wanneer je iets koopt het bedrag ook in je hoofd zou kunnen afschrijven, en er niet nog een bepaalde geldelijke waarde aan hangen. Je kind heeft er blijkbaar heel leuk mee gespeeld voor die 30 euro, hij heeft er van geleerddoor te sparen. Dat is toch al voldoende opbrengst. Zelf zou ik het dan aan iemand geven die niet voldoende geld heeft om leuk speelgoed te kopen. Dan heeft het speelgoed nog een extra geweldige waarde gekregen i.pv. iemand een koopje te laten scoren en daardoor zelf met een rotgevoel te blijven zitten. Je leert Tobias dan ook dat het fijn is om je spullen te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou een minimaal bedrag instellen, dat scheelt veel onzinconversaties. En nee is ook een antwoord, je hoeft het niet allemaal snel te verkopen toch, z=soms loont het om de tijd te nemen. Als iets echt nog heel netjes is, dan moeten mensen er soms meer voor over hebben. Maar over het algemeen (zeker gezien veel aanbod) denk ik dat je niet meer dan 1/3e van de prijs moet verwachten.

  Of, als dat een beter gevoel geeft, aan een goed doel schenken. Bijv voor kinderen in arme gezinnen zodat die ook iets hebben met feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat verwacht ik ook niet, maar 10% vind ik wel erg laag. Maar ik ben sowieso een beetje te emotioneel vandaag, dus ik denk dat ik maar gewoon even tot morgen wacht met de verkoop haha

   Verwijderen
 10. Om deze reden heb jk mijn kinderen aangeleerd dat tweede hands ook ok speelgoed is en als ze iets voor den laag bedrag kopen ze veel geld kunnen besparen.
  Hier kopen we maar heel zelden daarom iets echt nieuw jn de winkel en nog heb ik daar altijd achteraf spijt van.
  Mijn dochter van 13 is nu ook blij als ze pareltjes bij de kringloop vindt. 😂.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Tobias koopt ook regelmatig iets tweedehands, heeft ie ook geen moeite mee. Maar deze specifieke auto was destijds net nieuw in het assortiment, dus niet tweedehands te vinden toen.

   Verwijderen
 11. Hier loopt de verkoop van onze hele Barbie-zooi goed. Ik vraag niet de hoofdprijs maar ik kijk wat het nieuw kost en vraag dan zo ongeveer 1/3 tot max iets minder dan de helft van dat bedrag als het nog mooi is. De centjes die de verkoop opleveren gaan voor de helft naar de spaarboek van de kindjes, de andere helft gaat naar ons voor alle moeite (foto s nemen, opzoeken, proper maken, verkopen, verzenden enz) :-) Dat ruimt goed op en de kindjes zijn blij met de extra centjes.
  Als ik er niet al die moeite in zou steken zou het gewoon naar de kringwinkel gaan.
  Akkoord dat veel werkloze mensen nu zoeken via tweedehands, maar zelf hebben we het ook niet super breed dus alle kleine beetjes helpen voor ons. Wellicht is dat bij jullie ook zo.
  Ahja en je hebt véél geduld en stalen zenuwen nodig :-)
  Veel succes nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha nou stalen zenuwen... Zo zou ik mezelf niet beschrijven ;) Vandaar dat ik het vaak na een tijdje ook weer opgeef. Of het uiteindelijk veel te goedkoop verkoop, omdat ik er geen zin meer in heb.

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...