dinsdag 1 december 2020

3e corona test

 Normaal stond ik er eigenlijk nooit bij stil hoe vaak ik milde klachten heb met symptomen die passen bij corona / verkoudheid. Af en toe opeens een dagje keelpijn, bijvoorbeeld. Of wakker worden met een loopneus, die soms een uur later alweer weg is. Normaal gesproken haal ik daar mijn schouders voor op, maar nu vraag ik me toch elke keer af of het corona is.


Ik ben heel bang om corona met milde klachten te hebben, zonder dat ik dat zelf doorheb. En dat ik dan per ongeluk andere mensen aan zou steken. Dat vind ik echt een heel erg vervelend idee. Maar om voor elk snotneusje, kuchje of keelpijntje te testen?? Dan zou ik inmiddels al aan de 10 testen zitten. Dus wat ik nu doe is als ik milde klachten heb bij iedereen uit de buurt blijven. 


Echter op zaterdag willen we Sinterklaas gaan vieren bij mijn ouders en vanmorgen werd ik wakker met weer zo'n keelpijntje. Omdat ik liever het zekere voor het onzekere neem heb ik me dus weer laten testen. Ja, dat lezen jullie goed: de test zit er al op! Om 10 uur heb ik ingelogd op de site coronatest.nl en ik kon een afspraak maken om me te laten testen om 11:45! Hier in de regio is het dus momenteel in elk geval erg goed geregeld en hoef je niet te lang op een test te wachten. Dat is wel een heel andere situatie dan in Oktober, toen Sander pas 2 dagen later terecht kon ergens op een uur rijden van ons huis!


De test is me weer reuze meegevallen in elk geval en ik ga ervan uit dat ik weer negatief test, aangezien ik heel weinig mensen zie. Maar het is wel fijn om het zeker te weten. 6 opmerkingen:

 1. Sluit je je dan op tot zaterdag als de test negatief is. Je kunt toch voor zaterdag alsnog een besmetting oplopen. Via je zoontje of je man. En ook zij kunnen za alsnog besmet zijn. Vooraf een (snel)test doen geeft vrijwel geen zekerheid of je al dan niet besmet bent. Alleen een positieve test geeft zekerheid. Dus eigenlijk hou je aan de regels, afstand houden, alleen winkelen, geen feestjes etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We houden ons sowieso aan de regels, ook destijds toen Sander besmet was hadden wij geen regels overtreden. :) Inderdaad de enige manier om totale zekerheid te hebben is onszelf allemaal opsluiten, maar dat is niet echt haalbaar met een kind dat toch naar school moet enz.

   Verwijderen
 2. Zou het ook kunnen dat je spanningskeelpijn hebt? Dan span je als je gespannen bent je spieren verkeerd aan waardoor je keelpijn krijgt. Even later is de keelpijn dan weer weg... Logopediste kan met gerichte oefeningen helpen om er meer greep op te krijgen. W.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb momenteel wel wat spanning inderdaad, dus het zou kunnen. Ik zal het eens in de gaten houden of het inderdaad erger is bij spanning, bedankt voor de tip

   Verwijderen
 3. Er heersen in deze tijd natuurlijk ook nog gewoon normale griepjes en verkoudheden.. zolang je nog alles ruikt en proeft zou ik me nog geen echte zorgen maken als je jezelf aan de regels houdt.
  Veel plezier zaterdag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt niet hoor! Sander had gewoon nog zijn smaak toen hij positief testte. Pas na een paar dagen had hij wat verminderde reuk en smaak, maar het was zeker niet het eerste symptoom

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)