maandag 14 december 2020

Kerstlichtjes kijken in Friesland

 Dit weekend waren we voor het eerst sinds augustus even langsgegaan bij de (schoon)familie in Friesland. Mijn schoonmoeder wees ons erop dat er in Leeuwarden een wijkje is dat compleet in kerstsfeer versierd is, en dat je daar dan met de auto doorheen kan rijden om het allemaal te bekijken. 's Avonds zijn we er dus even doorheen gereden; stapvoets, want we waren duidelijk niet de enige die op dit idee waren gekomen!


Het was echt even genieten, wat hadden ze hun best gedaan om het helemaal in kerstsfeer te brengen, echt onwijs leuk. Als je daar in de buurt woont is het zeker een aanrader voor een corona-proof uitstapje. Hou er wel rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat je de wijk in kunt rijden; wij hebben ongeveer een kwartier stapvoets moeten rijden voordat we uberhaupt in de wijk waren. Het is erg populair om te bekijken.


Op het filmpje hieronder kun je een beetje zien wat het inhoudt en ook hoe druk het is. In het echt is het trouwens wel veel leuker nog dan op het filmpje, vind ik! 
5 opmerkingen:

 1. Wat leuk, zeg. Sommige mensen doen gezamenlijk echt hun best om er wat van te maken in dit rare jaar. Een leuk voorbeeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelfs verkeersregelaars erbij, goed geregeld.
  Alleen dat geflikker zou ik gek van worden, komt door een oog dat moeite heeft met focussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier kennen we zoiets in de zomervakantie. Gramsbergen lichtstad. Alleen zijn de bewoners dan ook op straat en verkleed.. dit jaar dus niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit doen ze elk jaar, maar door Corona is het nogal uit de hand gelopen. Ik vind het onvoorstelbaar dat de media er zo op gesprongen is. Het is prachtig hoor, wij wonen er in de buurt. Maar al die opstoppingen en het advies om thuis te blijven snap ik het gewoon niet dat ze van heinde en ver komen om dit te bekijken.

  Groet Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg. En dit soort activiteiten is nog coronaproof ook : )

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)