woensdag 7 april 2021

1 jaar thuiswerken

 Het is echt een bizar idee dat Sander inmiddels al ruim een jaar thuis werkt! Aan de ene kant lijkt dit jaar zó langzaam te gaan, maar als ik er dan bij stilsta dat hij al een jaar niet naar zijn werk is geweest, dan lijkt het ook wel alsof de tijd is omgevlogen!


Thuiswerken? Slecht idee!

Als we het "vroeger" (voor corona) wel eens over een vaste dag thuiswerken hadden zei Sander altijd dat hij dat een slecht idee vond. Hij was bang dat hij niet genoeg voor elkaar zou krijgen en dat ik hem teveel zou gaan afleiden / storen. De sporadische keren dat hij wel thuis werkte vond hij het ook niet zo prettig eigenlijk. 
Door de corona-situatie moest het wel, en dan merk je toch dat je binnen een korte tijd een goede modus vindt om met het thuiswerken om te gaan. En blijkt dat ik Sander echt een stuk minder vaak kom storen als dat hij had verwacht. Ja, in het begin misschien. De eerste dagen vond ik het wel erg gezellig dat hij thuis was en moesten we even samen in een goed ritme komen. Maar inmiddels zijn we er zo aan gewend dat ik precies aanvoel op welke momenten ik wel of niet even binnen kan komen lopen. Ook Tobias is er inmiddels helemaal aan gewend dat hij niet zomaar naar binnen kan stormen. Maar we genieten wel heel erg van bijvoorbeeld even samen lunchen of een korte koffie-pauze. 


Thuiswerken? Ja graag!

Inmiddels is Sander dus ook om. Hij heeft gemerkt dat thuiswerken prima gaat. En dat het veel voordelen heeft om vanuit huis te werken. Ook zijn werkgever heeft inmiddels door dat het echt niet altijd nodig is om op kantoor te werken. Er gaan nu stemmen op om te bekijken of het mogelijk is om, als het weer kan natuurlijk, deels op kantoor te werken en deels vanuit huis. Bijvoorbeeld dat het team 1 of 2 dagen per week op kantoor werkt voor de vergaderingen, en dat er dan thuis wordt gewerkt aan de dingen waar je geen collega's voor nodig hebt. Of dat ook daadwerkelijk zo zal gaan, dat zal de toekomst wel uitwijzen. 
2 opmerkingen:

  1. Ja ik kan me heel goed voorstellen dat bedrijven gaan kijken naar (gedeeltelijk) thuiswerken. Voordelen voor iederen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik werk met tussenpozen ook al een jaar thuis, toen de bso gewoon open was ben ik gewoon op kantoor geweest, maar in totaal ben ik nu ook wel een maand of 9 thuis. Ik wilde dit vroeger ook nooit en kantoor vind ik nog steeds wel leuker. Ik moet mijn uren maken, dus ik werk nu zelfs een dag extra om dat te realiseren. Ik zit gewoon aan de eettafel dus als de kinderen 's middags thuis zijn kan ik niet heel lang meer doorwerken. Soms moet het vanwege een deadline maar dan ben je toch minder geconcentreerd bezig. Maar al met al valt het mij allemaal enigszins mee, vooral de rust in de middag vind ik erg prettig. En het eten maak je tussendoor even klaar, dus minder snel afhaal, wat we voorheen aan het einde van de week wel vaak deden, want moe. Maar of ik dit voor altijd wil doen, dat denk ik niet, je mist toch wel je collega's.

    groeten Janneke

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)