zaterdag 27 november 2021

Thuis, maar geen corona

 Gelukkig bleek Tobias na zijn coronatest van afgelopen woensdag geen corona te hebben. Maar behalve niesen en snotteren begon hij ook nog eens te hoesten, dus hebben we hem vrijdag toch maar weer thuis gehouden. En vanaf maandag is het sowieso de bedoeling om verkouden kinderen weer thuis te houden, dus dat wordt wat. 

Opzich vind ik het natuurlijk niet erg dat Tobias thuis is, maar een van mijn gekke "quirks" is dat ik echt een leeg huis nodig heb om schoon te maken en op te ruimen. Als Tobias in de woonkamer zit dan kan ik niet goed opruimen. 😹Ja, ik weet het, het klinkt als een enorme smoes. Maar het is echt zo. Ik snap zelf ook niet zo goed waarom. 

Maargoed, dat komt dan wel weer als Tobias niet meer verkouden is. Voorlopig mogen er toch maar weinig mensen op visite komen dus niemand die ziet wat een zooi wij er in een paar dagen van kunnen maken 😓 En gelukkig is het ook weer zo opgeruimd.


Vinden jullie het ook niet fijn om schoon te maken / op te ruimen met anderen om je heen? 


6 opmerkingen:

 1. Zo lang ze niet in de ruimte zijn waar ik bezig ben vind ik het prima. Maar omdat je natuurlijk nooit in 1 ruimte tegelijk bezig bent is mijn zoon dan wel beperkt tot zijn kamer want daar leg ik alleen schone was neer en verder niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Totaal geen problemen mee. Als ze online les hebben krijg ik veel gedaan. Daarna moet ik zelf werken, dus het moet ook gewoon gebeuren.
  Wij hadden hetzelfde, geen corona, wel verkouden. Inmiddels al anderhalve week thuis en waarschijnlijk komende week weer. Middelste hoest wat af. Zo veel dat ik die hele tests niet meer vertrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een hekel aan mensen in huis als ik iets met aandacht wil doen. Ik beland vaak in een wachten tot iemand me nodig heeft modus. En krijg echt niks uit mijn handen dan.
  Gewoon het idee dat ik het werk ondertussen moet stoppen verlamd me. Ik kom ook s avonds nooit echt tot echt rustig zitten. Want de kleine man wordt vast nog wakker en dan ben ik weer nodig. En dat kan me gewoon echt uren boven het hoofd hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken dit niet, ik heb 5 kinderen, tieners met wisselende roosters,als mijn opruimen en schoonmaken van zoiets zou afhangen, gebeurt er maar weinig. Lijkt me een lastig iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh, wat fijn dat je dit schrijft, haha! Ik heb hetzelfde als jij en ook als "anoniem" Vreselijk!! Ik werk ook nog eens thuis (ik schrijf romans) en als er ook maar iemand thuis is, ben ik zwaar van de leg! Die wacht-modus is zo herkenbaar!
  Schoonmaken doe ik inmiddels wel. Ik dwing mezelf om voor acht uur 's ochtends alle bedden op te maken (6 stuks), de keuken schoon, kamer opgeruimd, de kussen op de bank op de 'mama-manier' (anders ben ik echt onrustig!..ik heb echt een probleem, haha). Dan jongste naar school brengen en bij thuiskomst rondje badkamers en toiletten... En pas dan heb ik rust!
  Vreemd mens ben ik toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ik snap je helemaal! Ik kan wel schoonmaken met mensen in huis, maar niet ontspannen. Ik mis enorm dat het huis leeg is, maar dat is het sinds maart 2020 niet meer geweest. Snik.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)