dinsdag 7 december 2021

Financiele tegenvaller

 Gister hadden we even een financiële tegenvaller: de wasmachine was opeens kapot. Ik hoorde een hoop kabaal uit de bijkeuken komen en toen ik ging kijken rook ik een scherpe brandlucht. Ik heb natuurlijk direct de wasmachine uitgezet, maar de schrik zat er wel direct goed in. We hebben het bekeken en de trommel leek wel los te zitten van de as, heel erg vreemd. Wat er precies is gebeurt snap ik niet zo goed, maar dat het niet goed was, dat was wel direct heel erg duidelijk. 


We hebben direct even overleg gehad met een monteur, maar die gaf aan dat het vanwege de leeftijd van het apparaat en de brandgeur eigenlijk niet meer rendabel is om het ding te laten maken. Heel erg balen natuurlijk! Maar wel fijn dat ze zo eerlijk waren, want anders betaal je toch altijd weer voorrijkosten, en dat is dan natuurlijk wel zonde als het toch niet te repareren is.  


Hoe dan ook: er moet dan toch wel vrij snel een nieuwe wasmachine komen, want zonder kunnen we niet echt natuurlijk. We kunnen wel een keertje bij een benzinepomp alles in de was gooien in 1 keer, maar voor de lange termijn wil ik toch wel graag weer een eigen wasmachine. Dus hebben we de spaarrekening maar even geplunderd en een nieuwe besteld. Ik baal er wel enorm van, maarja, zo is het leven soms. 


Omdat we vlak hiervoor ook een verbouwinkje in huis hebben moeten laten uitvoeren is het spaargeld nu wel zo goed als op. We hebben nog wat geld staan voor zaken zoals eigen risico, maar verder moeten we nu echt wel even alle zeilen bijzetten om de spaarrekening weer bij te gaan vullen. Gelukkig is in het verleden wel gebleken dat we dat kunnen, dus het zal nu vast ook wel lukken, als er niks tegenzit. 

5 opmerkingen:

 1. Voor dit soort zaken is spaargeld oa ook bedoeld, als buffer om onvoorziene kosten te kunnen opvangen. Fijn dat dat buffertje er was, aanvullen lukt jullie vast weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Sandra,
  Ja zo een kapotte wasmachine is lastig. Die moet vrijwel direct vervangen worden als je kinderen in huis hebt.
  Hier zitten we met een frigo die niet goed meer afsluit. En een chauffage die moet vervangen worden...daarbij komt de kookplaat die al een tijdje raar doet...toestellen die kapot gaan, gebeurt bij ons altijd in drievoud.
  De vorige keer dat zoiets gebeurde was het de wasmachine, de stofzuiger en ik geloof de waterkoker (oef!).
  Sindsdien heb ik een potje ‘onverwachte zaken’ aangelegd.
  Heb jij ook niet zoiets?
  Groetjes,
  Nina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend! Hoewel spaargeld bedoeld is voor dit soort dingen vind ik het zelf toch lastig om het dan ook echt uit te geven…

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Balen zeg. En kun je er niet eentje bij de kringloop vinden misschien? Of via marktplaats?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier gaan de voorrijkosten en inspectie weer van een apparaat af bij aankoop. 3 tientjes duurder dan online. Maar de service..honderden euro's waard.
  Nieuwe vriezer. Oude meenemen? Zet volgende week maar op de oprit, we komen dinsdag door het dorp.

  Hier dubbelglas lek.. nu maar voor 22000 euro nieuwe kozijnen en ruiten erin. Ach.. stapje richting gedwongen gasloos in een huis dat daar echt niet voor is gebouwd. (Misschien graven we een kelder om een warmtepompomp kwijt te kunnen.)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)