vrijdag 21 januari 2022

Waterpokken

Ik herinner me nog heel goed toen ik als kind waterpokken had. Mijn zusje had ze eerst, en aangezien zij er weinig last van had, sloeg ik mijn moeders advies om een beetje bij haar uit de buurt te blijven in de wind. Zo erg kon het toch niet zijn?! Maar toen ik 2 weken later zelf dan waterpokken kreeg, kwam ik erachter dat het erg tegenviel. Ik ben er zelf behoorlijk ziek van geweest, namelijk! 


Ik keek er dus ook best tegenop dat Tobias ze zou krijgen. We waren zelfs al bezig om een vaccin voor hem te regelen. Maar vlak voordat het zo ver was bleek mijn neefje waterpokken te hebben. En kindjes in de klas van Tobias ook. En nu heeft Tobias ze dus ook.... In het begin leek het wel mee te vallen, maar naar mate de rode vlekjes blaasjes worden begint het wel steeds meer te jeuken.


Gelukkig hebben we een heel fijne verkoelende foam gevonden. Dit helpt erg goed tegen de jeuk. Nadat hij hier mee is ingesmeerd kan hij weer even twee uurtjes vooruit. Vooral 's nachts is dat wel erg fijn, want anders ligt hij echt wakker van de jeuk.


Hiernaast maken we ook havermoutbadjes voor hem. Bij de apotheek kun je zakjes kopen om in bad te stoppen, maar je kan ook heel makkelijk zelf dit maken door grove havermout in een washandje te doen en hier een elastiek om te knopen. Dan doe je dan in een bad, en knijp je regelmatig uit. Het water wordt een beetje wit. En dit verkoelt en verzacht de jeuk heel erg. Vergeet na afloop alleen niet om het bad gelijk schoon te maken - ik was het vergeten en dan ligt er dus een hele dikke laag lichtbruin havermoutpoeder op de bodem; dan hoeven jullie dat niet meer uit te proberen 😂 


Wat zijn julllie herinneringen aan de waterpokken? 

6 opmerkingen:

 1. Ik kan mij niet herinneren dat ik ze gehad heb, mijn dochter (nu 9) heeft ze juni 2019 gehad en wij hadden inderdaad ook zo'n soort foam gebruikt. Dat hielp haar inderdaad erg goed. Ze is 1 dagje thuis geweest, wat hangerig maar verder niet heel veel last gehad, behalve de jeuk dan. Ze heeft vorig jaar krentenbaard gehad en daar heeft ze in verhouding meer last van gehad, maar ze heeft nog wel kleine littekentjes overgehouden van de waterpokken.

  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er eigenlijk geen herinneringen aan, en bij mijn kinderen viel het ook wel mee gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zelf waterpokken gehad ,was 11 jaar. was heel ziek.grote blaren,dokter kwam elke dag. moest in een teil met ontsmetting middel want hemt en broek zat vast geplakt door het vocht wat uit de kapotte blaren liep vreselijk. kleinzoon had een paar jaar geleden ook de waterpokken. ze waren op vakantie in duitsland.werd naar het ziekenhuis gebracht.daar goed behandeld,ze vonden het raar dat in nederland te kinderen er niet tegen ingeent worden.je kan er heel ziek van worden en littekens overhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dan had je het wel heel heftig te pakken inderdaad.

   Ja, van dat vaccineren snap ik ook niet zo goed. De overheid zal het wel te duur vinden tov het aantal kinderen dat er heftige klachten van krijgt.

   Verwijderen
 4. Bij mij belde de buuf dat mijn dochter beter even niet kon komen om te spelen omdat haar kids de waterpokken hadden. Heb haar gezegd dat ik er aan kwam. Dochter was toen 2,5 jaar en vind hoe eerder ze t krijgen hoe beter vanaf een jaar of 1. Heb zemelen gekocht en nadat ze zichtbaar werden meteen elke avond in een zemelenbad.Kocht ook gewoon een zak zemelen in de supermarkt. Hierdoor droogden de pokken mooi in en waren we er ook zo weer vanaf. Dochter heeft er dan ook nauwelijks jeuk van gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kids hebben ze hier 2 jaar terug gehad. Geen bijzondere last van gehad, ook de foam en havermout badjes gedaan. Oudste heeft ze als baby ook al eens gehad. Voor wie nu gaat zeggen dat dat niet kan, dat kan wel als ze voor 't eerste levensjaar al waterpokken krijgen. Toen had ze er veel last van, de tweede keer was ze al ouder en eigenlijk geen last.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)