zondag 13 februari 2022

Opeens in het ziekenhuis

 Gister is opeens “spontaan “ mijn blindedarm eruitgehaald. Hij was namelijk ontstoken.

De klachten begonnen donderdag al, toen had ik buikpijn rond mijn navel. Ik heb toen de hele middag met een kruik op de bank gezeten en daarna leek het wel weer te gaan. De volgende dag had ik veel afleiding, want toen had Tobias een studiedag en zijn we in diergaarde Blijdorp geweest. Dus toen merkte ik af en toe wel een zeurende pijn maar besteedde Ernie teveel aandacht aan. 

Pas toen ik thuiskwam werd het heftiger en ging ik googelen. De pijn had zich inmiddels verplaatst en zat rechtsonder. Op thuisarts las ik wat dingen die over een kwamen met blindedarmontsteking en daarom belde ik toch de huisarts nog maar even, waar ik direct langs mocht. Ik dacht nog misschien stel ik me aan, maar de dokter zei dat hij de symptomen ook bij blindedarmontsteking vond passen.

Wat volgde was 3 bezoeken aan de spoedeisende hulp. Er is toen een echo gehaakt waaruit bleek dat er inderdaad een beginnende ontsteking zat. 2 uur later is de appendix al verwijderd met een kijkoperatie, dus ik krijg er 3 littekentjes bij! 

toen ik uit de narcose kwam was ik helemaal in holladijee stemming en vond iedereen lief 😂 (de zusters en anesthesie medewerksters waren ook echt schatten!!) Ik was ook vrij snel weer op de been, heb wat gegeten en mocht dus 4 uur na de operatie al naar huis! Natuurlijk wel met een aantal leefregels o.a 6 weken niet sporten (en raad eens wie vorige week weer lid is geworden van Basic Fit!!) 

Gisteravond ben ik al heel vroeg mijn roes uit gaan slapen en nu voel ik me weer echt het vrouwtje, met weliswaar nog wel wat pijn van de littekens maar niet te vergelijken met hoe naar die pijn van de blindedarmontsteking was. 10 opmerkingen:

 1. Hallo Daan, dat was zeker even schrikken. Gelukkig positief nieuws uit ons ziekenhuis, denk dat je daar geholpen bent. Rustig aan en spoedige beterschap. Groet Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Het is echt mooi geworden, heel veel is opgeknapt, een stuk moderner allemaal ❤️

   Verwijderen
 2. Oeps dat kan je dus zomaar overkomen.
  Gelukkig reageerde iedereen adequaat en ben j er al vanaf.
  Vroeger was een opname al snel een week nu zo snel weer naar huis.
  Over het algemeen ben je inderdaad de eerste 2-3 dagen na een narcose en operatie erg goed door de adrenaline en meestal volgt erna een dip.
  Neem je probiotica om de gevolgen van narcose en eventuele anti-biotica te neutraliseren?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan ben jij een heel stuk verstandiger geweest dan deze schrijfster! Ik had op zondagavond pijn, donderdagnacht lag ik op de operatie tafel (ach, het is maar buikpijn, het gaat wel over, de wereld kan niet zonder mij etc) en ik mocht nog een ruime week blijven want die van mij was ws maandag al geknapt en ik had dus overal in mijn buikholte smurrie zitten.. heb 14 dagen aan de anti-biotica gezeten (intra-veneus en later thuis nog met pillen... Maar!!! Ik heb ook littekentjes erbij dus na de keizersnee en de maagverkleining kan ik nu goed :"join the dots" doen, hahaha!!
  Heel veel beterschap en knap snel weer op!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeetje dat je dat hebt volgehouden joh! Ik vond de pijn echt heel vervelend en had direct het gevoel dat het geen “normale” buikpijn was. De nacht voor de operatie kon ik er ook echt niet van slapen

   Verwijderen
 4. Beterschap! Doe rustig aan voorlopig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh, wat ging dat snel allemaal Daantje! Maar superfijn dat je zo goed en snel geholpen kon worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Daan, ben je inmiddels wat opgeknapt na de operatie? Volgens mij aardig wat stormschade in je buurt. Groetjes Lidy

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...