donderdag 10 februari 2022

Terug naar het oude normaal?!

Volgens zeggen gaan we weer steeds meer terug naar het "oude normaal", zonder mondkapjes, QR codes enzovoort. Ik durf het eigenlijk niet meer zo goed te geloven, want vorig jaar in September was er ook sprake van dat alles weer zoals vanouds zou worden, en dat is toch wel erg tegengevallen toen. Maar natuurlijk hoop ik dat het inderdaad nu wel door zal gaan!


Een groot verschil tussen vorig jaar September en nu is dat ik momenteel niet meer zo opkijk tegen de overgangsfase qua afstand houden. Ik ben er nu ook echt wel weer aan toe. Wat dat betreft heeft de QR code periode mij wel veel goed gedaan; zo heb ik langzaam weer kunnen wennen aan wat meer drukte overal. Vorig jaar vond ik die overgang veel te groot, maar nu kan het me eigenlijk niet snel genoeg gaan allemaal.


Een grote verandering die wel blijvend is bij ons, is het thuiswerken. Sander blijft sowieso een groot gedeelte van de tijd thuiswerken. Zoals het er nu naar uitziet gaat hij een keer per week of per twee weken een dag naar kantoor en de rest van de tijd mag hij "gewoon" thuis blijven werken. Dat vind ik wel een opluchting, want ik ben er inmiddels zo aan gewend dat ie thuis is, en ik denk dat ik het er best lastig mee zou hebben als dat nu helemaal stopt. Gelukkig vindt Sander het zelf inmiddels ook fijn om thuis te werken. 


Hoe staan jullie er momenteel tegenover dat alles weer teruggedraaid wordt naar hoe het "vroeger" was? 

8 opmerkingen:

 1. Mondkapjes af lijkt me fijn. Afstand mag van mij altijd wel een beetje eigenlijk. Al die mensen in je aura hoeft niet, tenzij festival ofzo.
  Ik heb een hekel aan thuiswerken en als m'n man (te) veel thuis is, maar ik werk dan ook zelden thuis.
  Wel lekker om weer spontaan ergens naartoe te kunnen, daar kijk ik naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, weet je.. ik was heel erg sterk voor vaccineren, mondkapjes, qr-codes etc..
  Maar nu met deze variant die tot nu toe zich alleen manifesteert als een (fikse, beroerde) griep ben ik er ook wel klaar mee. Had altijd wel een hekel aan die mondkapjes en kan nu echt niet wachten tot we die definitief in de wilgen mogen hangen. De qr-code heb ik me op verkeken. Het is een soort schijnveiligheid. Wij zijn gevaccineerd en geboosterd. Maar ook wij kunnen het nog doorgeven. We worden dan zelf niet meer zo ziek van het virus maar een andere (ongevaccineerde) persoon kan dat natuurlijk nog wel worden. Daar ben ik nu ook wat harder in geworden. Ik heb mijn best gedaan om te voorkomen dat ik anderen besmet!
  Het blijft een lastig en beladen onderwerp!! Fijn als het straks weg is en de maatschappij weer normaal gaat functioneren..hopelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als gevaccineerde kan ik het inderdaad nog wel overbrengen, maar als iemand ervoor kiest ongevaccineerd door het leven te gaan, dan ga ik me daar niet verantwoordelijk voor voelen. We hebben een vrij land met keuzes én consequenties van die keuzes. Ik hou me aan de regels, maar kon ik niet doen.

   Maar ik juich toe als alles weer wat losser en spontaner wordt.

   Verwijderen
 3. Dat echt dus weer stervensdruk wordt en er weer volop geshopt wordt wat we niet nodig hebben.. Ugh.
  Dat de horeca weer druk een hangplek wordt waar volop wordt gerookt? Ik kan dus nergens meer heen. Ik word meer en meer opgesloten door mensen die buiten roken.
  Dat kinderen weer 38 weken per jaar 5 dagen per week 5 uur op school doorbrengen? Top
  En 5 in de opvang en 11 weken per jaar 11 uur per dag in de opvang? Niet zo top.

  Overigens geloof ik niet dat dit het staartje is. Misschien het oog van de storm. Ik denk dat we nog jaren bij vlagen de zorg zien instorten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb jij er last van dat mensen dingen kopen die ze - in jouw ogen - niet nodig hebben?
   Heb je er last van dat mensen genieten van een bezoek aan (rookvrije!) horeca?
   Mensen die buiten roken, hebben weinig keus. Het is prima te vermijden door niet in drukbevolkte gebieden te lopen.
   Is het een soort zure sneer naar werkende ouders omdat kinderen buiten school soms opgevangen worden?

   Ben je nu echt zo'n zure mossel? Alleen maar sneren naar mensen die het normale leven ambiëren? Dit heeft niets te maken met hoe je staat in het verdwijnen van maatregelen t.o.v. jezelf, maar met je oordeel naar hoe andere mensen leven. Heel zuur en ongezellig.

   Verwijderen
 4. We hebben zelf er weinig last van que beperkingen, we zijn gepensioneerd en wonen al wat geisoleerd en gingen al weinig ergens anders naartoe .
  Sommige dingen waren eigenlijk alleen maar "lastig" . Maar het zal fijn zijn als de mondkapjes weg zijn, wat ik ook heb geprobeerd mijn bril beslaat altijd en blijft beslaan en dat is gewoon lastig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. enerzijds vind ik het heel fijn, anderzijds zie ik een beetje op tegen het 'gekrakeel'.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. coronapas heb ik niet dus hier gaat de vlag uit, en dan met name voor de kinderen dat we weer kunnen zwemmen etc. Verder verandert er weinig, mondkapjes deed ik al niet aan mee, mijn zwangere lijf kan wel wat zuurstof gebruiken😅

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...