woensdag 15 september 2021

Terug naar het oude normaal

 Nog anderhalve week en dan gaan we grotendeels terug naar het oude normaal. Ik vind het jammer dat bepaalde maatregels nog blijven gelden voor de mensen die niet gevaccineerd zijn, dat vind ik oprecht sneu. Had gehoopt dat dit niet meer nodig zou zijn, maar tegelijkertijd snap ik ook dat het niet meer houdbaar is om de 1,5 meter overal vast te blijven houden én dat de druk op de zorg houdbaar moet blijven. Hopelijk kan ook deze laatste maatregel snel vaarwel worden gezegd, want ik gun het iedereen om weer terug naar normaal te gaan.


Ik denk dat het wel weer even flink wennen word om niet meer zoveel afstand van elkaar te houden en hoop stiekem dat een hoop mensen alsnog een beetje afstand blijven houden, want eigenlijk vond ik het helemaal niet zo erg om niet constant zo dicht op elkaar te staan. Dat het niet meer zo dwangmatig hoeft vind ik dan wel weer fijn, maar bijvoorbeeld in de rij van de kassa hoef ik echt niet persé hijgers in mijn nek te hebben 😅


Het zal allemaal vast vanzelf wel weer wennen, maar die overgangsfase, daar kijk ik best wel tegenop. En ik merk ook direct al dat het allemaal een heel stuk drukker is qua afspraken; meer verjaardagen en festiviteiten. Ik denk dat ik de komende tijd wel kritisch ga kijken welke afspraken ik echt belangrijk vind. Want ik zit nu eigenlijk best wel in een lekkere flow, dus dat wil ik ook graag zo houden :) 

4 opmerkingen:

 1. Ik werk in een winkel, tot een paar weken geleden liepen klanten zonder boodschappen netjes langs de niet-bezette kassa naar buiten, nu lopen ze alweer wekenlang rakelings achter de betalende klant langs. En als we vragen via de andere kassa te lopen, krijgen we weer van alles naar ons hoofd. Ik vond die 1,5 meter wel fijn, omdat ik het gewoon niet prettig vind als een wildvreemde in mijn nek staat te hijgen 😃

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het vroeger al niks als iemand in m'n aura stond en meldde dat ook gewoon. Dat blijf ik dus gewoon doen, ongeacht corona.

  Tja, voor oningeente mensen... ik kan er niet mee zitten. Het is (op uitzonderingen na) een keuze. Vrijheid om het niet te doen, maar daarmee ook consequenties.

  Het argument van de horeca over controle van coronapassen, daar kan ik niks mee. Ik heb een halve zomer in Frankrijk doorgebracht, waar dit gewoon prima ging door de medewerker die je naar je tafeltje bracht. Het is secondenwerk. Maar ja, je moet wel iets te zeuren houden natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een klein beetje afstand vind ik ook niet zo verkeerd... En ik hoop dat de drie kussen niet meer terug komen!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)