zaterdag 6 april 2024

Zomertijd jetlag

Vorige week zondag ging de zomertijd in. De eerste dagen merkte ik daar weinig van, want je hebt nog een beetje slaapreserves. Maar naarmate de week vorderde werkt ik steeds chagrijniger wakker, omdat ik elke dag een uur eerder dan mijn biologische klok moest opstaan.  Vandaag heb ik dat gelukkig weer 'in kunnen halen'; ik heb tot 13:00 geslapen. Ik voel me gelijk weer een stuk mentaal stabieler hierdoor. 


Sander gelooft het eigenlijk nooit als ik aangeef dat ik hier last van heb. Wat kan dat ene uurtje nou voor verschil maken? Zelf snap ik er eerlijk gezegd ook weinig van. Het is maar een uurtje, maar toch ontwricht het mijn slaappatroon en word ik er chagrijnig en somber van. 


Ik hoop dat het uitslapen vandaag heeft geholpen en dat mijn biologische klok hierdoor een beetje gaat wennen aan de zomertijd. Straks als het wintertijd is zal ik daar weer aan moeten wennen, maar dan heb ik meer last qua eten, dat opeens alle maaltijden een uur later zijn dan anders. 


Hoeveel last hebben jullie van zomer- / wintertijd?

4 opmerkingen:

  1. Zelf hebben we er totaal geen last van de tijd die op de klok staat is gewoon de tijd.
    Mijn ex-schoonmoeder had echt 4 weken nodig om te wennen en vond dat zelf vreselijk en onzinnig, het was een nuchtere zakenvrouw met niet al teveel empathie voor anderen en was dat in die weken wel meer, ze begreep dan even beter dat mensen "last" van gewone dingen kunnen hebben. Helaas verdween dat na 6 weken weer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook altijd minstens een week van slag. Ik zou het niet erg vinden als het afgeschaft wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb er ook last van hoor. Ben de hele week niet vooruit te branden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kan er ook slecht tegen, ik begin een week eerder met half uur eerder/later eten en naar bed gaan...soort van wennen zeg maar. En ik zet het in mijn agenda dat ik twee weken geen afspraken maak. Ik ben teveel van slag.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)