donderdag 20 juni 2024

Tobias' schoolreisje

 Vandaag was het eindelijk zo ver: het schoolreisje waar Tobias al zo lang naar had uitgekeken! Vanochtend om 8:50 vertrokken de kinderen met de bus naar de Efteling en om 17:45 waren ze weer veilig teruggekeerd.


Tobias heeft het superleuk gehad! Het was wel erg druk in het park, dus heeft hij een aantal attracties met te lange wachttijden overgeslagen. Hij is wel 3 keer in Max en Moritz geweest, dit is zijn lievelingsattractie in de Efteling. Daarnaast ging hij ook in Symbolica en is hij zelfs in de pagode gegaan, ondanks dat hij niet zo van hoogtes houdt. 


Tobias had ook wat geld meegekregen om een souvenirtje van te kopen, ik was erg benieuwd wat hij met zijn geld zou gaan doen. Uiteindelijk kocht hij een 'edelsteen' bij de Symbolica. Ook kocht hij een Eygenheimer, dat is een soort chips op een stokje. En als laatste gaf hij zijn laatste euro aan een vriendje die net te weinig geld had voor een souvenir.


Al met al was het een erg geslaagde dag voor Tobias. Het enige kleine nadeel was dat hij zoveel had gesnoept dat hij nu een beetje misselijk is. Hopelijk knapt hij daar snel weer van op!

5 opmerkingen:

 1. Wat lief dat hij zijn laatste geld aan zijn vriendje gaf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat vond ik ook. Ik ben echt trots op hem dat hij zo gemakkelijk deelt

   Verwijderen
 2. Zeker blij dat Tobias weer terug was. Zag de bussen gistermorgen staan en vermoedde al dat dat zijn schoolreis was. Gingen alledrie de bussen naar de Efteling of ook ergens anders heen. Groetjes Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, alleen groep 7 en 8 gingen naar de Efteling, de andere groepen gingen naar diverse andere parken. Er stonden geloof ik 3 of 4 bussen :)

   Verwijderen
 3. Wat fijn dat hij het naar zijn zin heeft gehad! De Efteling vind ik altijd mooi vanwege het sprookjesbos.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)