woensdag 19 juni 2024

Afvallen update 13

 Resultaat

De eerste week was ik 200 gram afgevallen. Niet veel, maar zoals een vriendin van me zei: zelfs als je elke week maar 100 gram afvalt, ben je na een jaar 5,2 kilo lichter dan je nu bent, en dat is ook al een hele prestatie. Dit gaf me weer motivatie om toch door te gaan. 

De tweede week was ik 1,1 kilo kwijt! 

In totaal ben ik nu 11,5 kilo kwijt. 


Eten

Ondanks dat het bijna zomer is aten we de eerste dagen na mijn vorige update nog uit het kookboek Heerlijke winter, wat ook best bij het huidige weer paste.  De week daarna aten we vanwege de avondvierdaagse wat makkelijke maaltijden waarvan ik een weekmenu postte.

Hartige taart met brie en broccoli

Kip kerrie met ananas (sorry Lot ;) )Bewegen

Ik probeer me goed aan mijn eigen tips voor meer stappen te houden en dit werkt erg goed. Ik heb bijna elke dag de 6.000 stappen gehaald en veel dagen zelfs nog (flink) erboven. Ik maakte bijvoorbeeld een wandeling tijdens mijn lunch op het werk door het park bij de Euromast toen ik even tijd had tussen het surveilleren door. Ik heb daar in het park ook lekker mijn lunch opgegeten, dat was een lekker ontspannen pauze op die manier. 
Natuurlijk helpt het qua stappen zetten ook wel mee dat we mee hebben gelopen met de avondvierdaagse. Hierdoor liep ik ook een aantal dagen 5 kilometer. Een grote uitschieter naar beneden was de maandag van de avondvierdaagse. Die dag had ik ivm die avondvierdaagse overdag weinig gelopen en toen 's avonds werd het afgezegd vanwege het weer. De donderdag van de avondvierdaagse heb ik ook niet meegelopen vanwege vermoeidheid. Ook die dag liep ik minder dan mijn voorgenomen 6.000 stappen. 

Ik waardeer het nu wel extra dat het zo goed gaat met lopen en dat mijn hielspoor echt wekelijks verbeterd. Misschien hoef ik die binnenkort niet eens meer te benoemen, omdat de last zo minimaal begint te worden dat ik dat niet echt meer nodig vind. Dat ik inmiddels 10 kilo minder met mij meedraag zal hier vast ook aan bijdragen 

Naast het wandelen probeer ik ook de Ringfit weer op te pakken. 


Stress

Iets dat mij de afgelopen weken wat stress heeft gegeven is mijn oproepwerk. Het is momenteel een erg drukke periode qua surveilleren, maar het was ook erg druk privé en ik merkte ook dat de voorgaande weken wat te druk waren geweest. Ik voelde me beide kanten schuldig op: enerzijds dat ik niet zoveel kon werken, en aan de andere kant ook dat ik door mijn werk soms niet zo gezellig was en veel tijd voor mezelf nodig had. Dit gaf best veel stress. Het was voor mijn gevoel constant schipperen en puzzelen om maar zo min mogelijk mensen teleur te hoeven stellen. Ik liep mezelf daar een beetje in voorbij. 

Ook de avondvierdaagse was vrij pittig. Dit is erg veel prikkels en ik merkte na twee dagen dat het eigenlijk iets teveel was. Dus die donderdag heb ik veel op de bank gelegen en even rust gepakt en niet meegelopen, zodat ik de laatste avond wel weer mee kon lopen.

Ik neem me voor om komende twee weken beter op mijn stress-signalen te letten en vooral ook wat minder stressvolle dingen te doen (voor zover je daar invloed op hebt natuurlijk!)


Op het programma

Iets nieuws dat ik wil gaan bijhouden is de dingetjes die op het programma staan de komende twee weken die het afvallen helpen of juist moeilijker maken:

23 juni hebben we een verjaardag - ik ben van plan geen taart te nemen
24 juni ga ik op de fiets naar mijn werk (mits het weer het toelaat)
26 juni ga ik met een vriendin wandelen of fietsen
27 juni heb ik weer een groepsbijeenkomst van de GLI
28 juni ga ik met mijn vader en zus lunchen als vaderdag cadeautje
3 juli vier ik de verjaardagen van mijn neefjes en ga dan bij mijn zus lunchen 

Verder zijn er geen echte bijzonderheden de komende weken. 


4 opmerkingen:

  1. Kip kerrie met ananas of mango kan nog net 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is maar een goede manier om gewicht te verliezen en dat is langzaam. Crash diëten zijn ongezond. Daarnaast is het vasthouden van het gewichtsverlies minder moeilijk als het langzaam gaat, zeker als je je leefstijl blijvend verander. Pas dan zal je gewicht ook blijvend veranderd zijn. Ik vind dat je het heel goed doet! Goede plannen om je stresslevels ook te begrenzen, goed bezig hoor!

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)