maandag 9 september 2024

Even een weekje rust

 Deze week neem ik even een weekje rust. Maak je geen zorgen: ik probeer wel elke dag een blogpost te posten als ik inspiratie heb. Maar ik neem even rust van dingetjes buiten de deur. 


De afgelopen twee weken waren best hectisch en als ik geen afspraken had verzon ik zelf wel wat om te doen. Dit komt ook mede doordat ik ben gestopt met de slaapmedicatie en nu andere medicatie heb voor overprikkeling: deze medicatie werkt activerend bij sommige mensen en ik ben daar één van. Dus enerzijds barst ik van de energie, anderzijds ben ik mezelf hierdoor erg aan het uitputten en overprikkelen. Gevolg hiervan: heel slecht slapen. Een soort vicueuze cirkel wordt het. 


Het is dus nog maar de vraag of ik deze medicijnen blijf gebruiken, maar voorlopig in elk geval wel, om het echt een goede kans te geven. Want het heeft ook wel voordelen om wat actiever te zijn. Maar ik moet nu opnieuw leren te doseren en niet teveel hooi op mijn vork nemen, en dat is best lastig als je bruist van de energie, maar tegelijkertijd genoeg prikkels hebt gehad. Ik merk dat ik het lastig uit te leggen vind, ik hoop dat jullie snappen wat ik bedoel. 


Maargoed, deze week dus even een week met zo min mogelijk afspraken, even pas op de plaats en mijn energie dan maar proberen te gebruiken voor dingetjes thuis. 😊

3 opmerkingen:

  1. Het is je aardig gelukt om het uit te leggen, ik begrijp het in ieder geval. Denk ook dat het een goed idee is, medicijnen moeten de kans krijgen om hun werking te laten merken, en jij hebt wat rust in je lichaam en je hoofd nodig. Even pas op de plaats dus. Zouden meer mensen moeten doen af en toe, zou een boel gedoe en korte lontjes voorkomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor de lichamelijke energie heb je nu een positief banksaldo en voor de mentale kom je in t rood terecht. Zoiets? Succes met t zoeken maar vooral vinden van de balans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat omschrijft het wel aardig inderdaad. Al voel ik ook een stukje mentale onrust dat ik dingen moet doen.

      Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)