donderdag 5 september 2024

Update ziekenboeg Mellow

 Misschien vinden jullie het wel interessant om te weten hoe het met Mellow en haar wondje is afgelopen. 



Op vrijdag zouden we met Mellow naar de dierenarts gaan vanwege een wondje op haar kop. Eenmaal daar aangekomen bleek dat Mellow flink onhandelbaar was en daardoor lastig te onderzoeken. Met flink wat moeite en vechten is het uiteindelijk toch redelijk gelukt en kreeg ze een prednison kuurtje en daarmee zou het dan moeten gaan genezen. Ook moest we de honingzalf, een zalfje dat helpt om de wond af te sluiten en te genezen, blijven gebruiken. 


Helaas bleek gedurende het weekend dat de zalf en prednison niet afdoende hielpen. Mellow bleef maar aan het wondje likken waardoor het constant open bleef en er geen tijd was om een korstje te vormen. Ik kan het haar ook niet kwalijk nemen, want die honingzalf ruikt echt geweldig, dus logisch dat ze daar de hele tijd aan wilde likken! 


Maargoed, op maandag zijn we dus toch teruggegaan naar de dierenarts en die heeft ons een antibioticazalf voorgeschreven die zou helpen genezen en ook jeukstillend werkt. Sinds we deze zalf hebben knapt het wondje zienderogen op. Er zit eindelijk een korstje op en Mellow laat het wondje nu met rust. Ik heb er dus het volle vertrouwen in dat het nu wel snel zal gaan genezen. 


Ik ben dan blij met onze verzekering die ongeveer 80% van alle kosten heeft vergoed. 

1 opmerking:

  1. Wat fijn dat het wondje nu herstelt! En geweldig dat de verzekering zoveel vergoedt ook!

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)