donderdag 29 september 2011

een slechte plantenmamma

Ik voel me vandaag een ontzettend slechte en mislukte plantenmamma. Al mijn plantjes hebben vandaag opeens besloten om een massa-zelfmoord te plegen! Toen ik thuiskwam, zag ik opeens allemaal halfdode plantjes; zowel in de vensterbank als buiten. Daar werd ik uiteraard helemaal niet vrolijk van! Ik heb ze gelijk allemaal nog een keer water gegeven, maar ik vraag me af of ze nog te redden zijn.


Na een inventarisatie van alle planten kwam ik tot de volgende lijst met zielige plantjes: De muntplant laat zijn blaadjes slap hangen. De cherry tomatenplant, die vorige week nog heerlijke tomaatjes had hangen, heeft nu geen levende tak meer over. Het basilicumplantje hangt er depressief bij en de heideplant begint bruin te kleuren. Zelfs de gerbera's hangen allemaal over de rand van de vaas heen!

En ik snap er niks van! Ik geef ze elke dag water, laat ze vrolijk in het zonnetje staan en praat soms zelfs tegen ze! Ik heb dus werkelijk waar geen idee waarom ze het niet goed doen. :(

Het valt me wel op dat de zaadjes die we planten wél ontzettend snel opkomen. De tomaten-, veldbloemen- en vlinderstruikzaadjes zijn allemaal opgekomen. Maar de vraag is natuurlijk of ze ook in leven blijven zodra ze wat 'ouder' zijn....

Iemand enig idee wat er fout kan zijn gegaan? En vooral ook: wat kunnen we doen om dit te voorkomen?

2 opmerkingen:

  1. Kan het zijn dat je ze te veel water hebt gegeven? Als het water onderin niet wegkan en er komt iedere dag water bij, dan verdrinken ze.
    Als je een waterdichte pot hebt kan je er voor buiten een gaatje onder in boren. Voor binnen van te voren voelen hoe nat de aarde is en minder water geven.
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zou best kunnen!! De laatste tijd doen ze het wel beter gelukkig!! Volgens mij was het gewoon veel te warm in de week dat ik deze blog schreef...

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...