zaterdag 17 september 2011

samen sta je sterker

Nu Sander en ik een paar weken proberen om beter met het milieu om te gaan, valt ons op dat wij in ons enthousiasme ook andere mensen proberen zo ver te krijgen om dingen te veranderen. Het is eigenlijk hartstikke simpel om bepaalde keuzes te maken, en het heeft echt een enorm effect als we dat met meerdere mensen doen! Maar als we anderen iets vertellen over onze pogingen om het milieu te besparen, dan krijgen we al sceptische opmerkingen te horen.

Het argument dat mensen het meest gebruiken om niks te hoeven doen is ' wat voor verandering kan 1 mens maken?' Het antwoord op die vraag is natuurlijk dat het (bijvoorbeeld) niet veel uitmaakt of ik 5 of 10 minuten onder de douche sta. Het is een micro-optimalisatie, zoals Sander dat altijd zo mooi uitdrukt. En ik weet zelf ook wel dat die 5 minuutjes minder douchen maar 0,0000000000001% van het totale water is dat wij verbruiken in Nederland. Maar als we daar allemaal aan toe gaan geven, komen we helemaal niet verder! Toch voelt het af en toe best stom om als enige bepaalde keuzes te maken, terwijl de rest van Nederland niks om het milieu lijkt te geven.

Maar vandaag hebben we een website gevonden waar we helemaal blij van werden. Namelijk nudge . Op deze website staan een hoop grote en kleine dingen die we kunnen doen om het milieu te besparen. En dan blijkt opeens dat Sander en ik echt niet de enigen zijn die bezig zijn om groene keuzes te maken. En dan is het opeens weer een stuk leuker om door te gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...