woensdag 5 oktober 2011

de radiatorman

Vandaag komt de radiatorman bij ons langs. De radiatoren maken namelijk een raar, klotsend geluid én eentje schijnt een beetje te lekken. Dus vandaag wordt dat gerepareerd en worden de radiatoren ontlucht. Het schijnt ook energie-zuiniger te zijn; een ontluchtte radiator geeft veel meer warmte af met minder energie dan een niet ontluchtte. Ik vind het dus wel handig dat die radiatorman komt voordat de winter begint, dan kunnen we namelijk zo zuinig mogelijk stoken.

Sander werkt vandaag lekker bij mij thuis vanwege dit heugelijke bezoekje. Hij heeft vanmorgen terwijl ik aan het douchen was de hele slaapkamer opgeruimd, zodat de radiatorman makkelijk de verwarming kan bereiken. Dus bijkomend fijn feitje is dat het nu weer helemaal netjes is in de slaapkamer! Heerlijk!!

Ontluchten jullie de radiatoren regelmatig? En merk je dit in je energie-verbruik?

2 opmerkingen:

  1. Door de verbouwing zijn ze nu steeds vaak ontlucht (dan er weer af, dan er weer op, vullen, ontluchten, enzovoorts), maar een vast patroon voor straks (na het verbouwen) heb ik nog niet. Maar het is wel goed denk ik, je verbruikt inderdaad minder energie en hebt meer rendement. Bovendien hoor je veel minder geluiden (hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik die soms juist wel gezellig vind).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Naast ontluchten, wat je prima zelf kan, is ook de waterdruk op peil houden belangrijk. Bijvullen kan je ook zelf doen. Als je het nog niet kan, vraag dan eens iemand om het voor te doen.
    Verder staan er op de meeste ketels knopjes voor winterstand/zomerstand, en je kan bv de temperatuur van de boiler wat lager zetten zodat de ketel niet de hele dag de boiler op 70 graden houdt. Dát is zonde van de energie.
    Met andere woorden, laat je eens goed informeren over je eigen ketel.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...