dinsdag 4 oktober 2011

high tea

Komend weekend organiseer ik een high tea voor een aantal familieleden die mij hebben geholpen tijdens de verhuizing. Afgelopen dagen ben ik dus druk bezig geweest met het verzinnen van lekkere hapjes hiervoor. Mijn voornemen was om zoveel mogelijk vegetarische hapjes te maken die niet direct geitenwolkkensokkerig overkomen. Op die manier is het voor iedereen lekker en kunnen zowel de vleeseters als de vegetariers overal van snoepen.

Helaas pindakaas was ik gister bij mijn ouders op visite en vooral mijn moeder was er niet zo blij mee dat de hele high tea vegetarisch zou zijn. Dus hebben we nu maar besloten om ook wat met vlees erbij te serveren.

Zoete gerechten waren eigenlijk erg gemakkelijk te verzinnen. Mijn moeder gaat scones maken en zelf bak ik cappucino muffins volgens het recept van het Muffinboek. Daarnaast maak ik brownies uit een pakje van Home Made. Misschien niet zo verantwoord, maar ik heb ook geen kapitaal te besteden én alles moet in één dag voor te bereiden zijn. Andere dingetjes, zoals bonbons en koekjes, wil ik gewoon kant en klaar in de winkel kopen.

Hartige gerechtjes waren een stuk lastiger te bedenken. Uiteindelijk heb ik een stuk of 8 ideetjes op een rijtje kunnen zetten. Hiervan heb ik een viertal uitgekozen die me het leukste leken om te maken:
 • mini sandwiches met eiersalade
 • hartige muffins (ik moet alleen nog even uitkiezen welke, want in het muffinboek staan er een stuk of 10)
 • zelfgemaakte gevulde eieren
 • gevulde tomaatjes of puntpaprika's.

Als ik dit lijstje zo lees, dan zou het me zelf niet eens echt opvallen dat het allemaal gerechten zonder vlees betreft. Wat vinden jullie?

Mijn moeder en zusje ga ik vragen om nog de volgende dingen met vlees te gaan maken:
 • pigs in a blanket (bladerdeeghapjes met party knakworstjes erin)
 • een hartige taart met spekjes erin.

Hopelijk is nu wel iedereen tevreden en wordt het een gezellige middag.


PS: Op Positief Besparen vindt je meer informatie over zelf een high tea organiseren

5 opmerkingen:

 1. Niets zeggen over dat de hapjes vegetarisch zijn. Vlees kun je biologisch kopen ter compensatie, zit je wel met extra kosten. Kijk eens op www.energieherstelplan.nl daar staan bijzondere recepten. Hopelijk vind je daar iets wat je leuk vind om te maken. Bij de natuurwinkel kun je ook kant-en-klare chocolade muffin mixen krijgen. Biologisch, verder lekker onverantwoord :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk idee om je eigen high tea te maken! Ik wens je heel veel plezier.

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgende keer gewoon niet zeggen joh, dat het helemaal vegetarisch wordt. Ik denk dat ze het helemaal niet gemerkt zouden hebben. Veel mensen vinden het eten van vlees iets waar ze recht op hebben, maar missen het vervolgens niet als het er niet is.
  Klinkt wel lekker allemaal, die high tea. Ik wens jullie veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt dat jullie zo met me meedenken. Misschien had ik inderdaad gewoon wijselijk mijn mond moeten houden over het vega-gehalte van mijn high tea. Inmiddels wordt het toch weer helemaal vega.... beetje lang verhaal ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh meis.. heb je wel eens van de boeken van Lisette Kreischer gehoord? Aanrader hoor!! Maar dan moet je wel je mond houden tegen diegenen die langs komen. Eerst laten proeven, dan pas vertellen. Wedden dat ze stijl achterover vallen?! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...