zondag 30 oktober 2011

overzicht oktober

Sander en ik houden een aantal schemaatjes bij over ons verbruik en onze besparingen met de boodschappen. We willen jullie eind van de maand op de hoogte houden van onze vorderingen hierin.

Sinds 3 weken ben ik wat meer boodschappen gaan doen bij de Lidl, zoals ik op 8 oktober me had voorgenomen. Ik heb in een spreadsheet bijgehouden hoeveel geld dat me de afgelopen weken heeft bespaard. Het gaat niet om een mega-bedrag, maar ik heb 6,92 bespaard door bepaalde zaken bij de Lidl te kopen in plaats van bij Albert Heijn. (Overigens is de creme fraiche bij de Lidl 3 cent duurder dan bij Albert Heijn! Dat moet dan ook wel even gezegd worden!)

Dan ons verbruik. Doordat we elke week bijhouden hoeveel we verbruiken, kunnen we snel actie ondernemen als het verbruik opeens stijgt. Zo zagen we dat het koude water verbruik was toegenomen; dit bleek te komen doordat we die week niet zo hadden opgelet met het tanden poetsen en met het water opvangen tijdens het douchen. (Ik schaam me een beetje om te zeggen dat wij het water opvangen en gebruiken om het toilet door te spoelen, maar ik ben ervan overtuigd dat we ooit een watercrisis gaan krijgen, dus eigenlijk zijn we hartstikke goed bezig).

Maargoed, ons verbruik van 2 oktober tot 30 oktober:
Nachttarief: 63 kwh
Dagtarief: 43 kwh
Koud water: 2143 liter
Warm tapwater: 1059 liter
Stadsverwarming: 1.034 Gj

Volgende week komt iemand langs van de woningbouwvereniging. Twee ramen kunnen net niet helemaal goed dicht, waardoor het soms enorm tocht in huis. Je zet dan al snel de verwarming wat hoger. We zijn benieuwd of het bezoek van de woningbouwvereniging volgende maand zichtbaar is in een vermindering van ons verbruik van de stadsverwarming.

3 opmerkingen:

 1. Heej, wat leuk een nieuw blog. Nou ja, voor mij dan! Ik ga jullie volgen.
  Weet zeker dat het voor jullie gaat schelen als de ramen goed sluiten. Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hebben jullie nu binnen een maand 1 kuub (en een beetje) verbruikt, of 1034 kuub? Het eerste lijkt erg weinig en het tweede wel heel erg veel! Wij zitten al tegen de 10 per dag in een slecht geïsoleerd en groot huis :/ Of wordt die hoeveelheid nog verdeeld over meerdere mensen? Ik houd tegenwoordig gas bijna elke dag bij en de elektriciteit voeg ik af en toe toe. Water zal ik ook nog meer gaan doen, maar daar verbruiken wij al relatief weinig van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @spaarmoeder: we houden je op de hoogte ;)

  @lekker leven met minder: moest Gj zijn ipv kuub!! Stom foutje!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...