woensdag 19 oktober 2011

week menu week 42

Ook deze week hebben Sander en ik samen een weekmenuutje samengesteld. Afgelopen week hebben we alles gegeten wat op het menu stond, behalve de zuurkoolschotel. Nadat we beide een lange dag op het werk hadden gehad vonden we het té verleidelijk om iets makkelijks te koken. Dus vandaar. Verder bevalt het goed om een weekmenu te maken, hierdoor hoef je niet elke dag na te denken wat je gaat eten en kun je ook gerichter boodschappen doen.

Komende week krijgen we spitskool, pompoen, uien, sla, andijvie en kastanjechampignons. Van vorige week heb ik nog wat wortels en een zakje zuurkool over. En ook nog aardig wat sla. Ik ben namelijk niet zo'n sla-liefhebber, dus verder dan een blaadje sla op mijn boterham met kaas kom ik vaak niet. Als iemand nog lekkere tips heeft, houdt ik me aanbevolen!


Woensdag:
Pittig gebakken spitskool met wedges en salade.

Donderdag:
Andijvie met kerrie en noten (want dit was vorige week een succesrecept).

Vrijdag:
Risotto met champignons en roomsaus. Het recept komt uit het boek Vegetarische Variaties. Ik heb het al vaker klaargemaakt, het is een erg lekker vegetarisch recept.

Zaterdag:
Pompoen-wortelsoep met ciabattabrood.

Zondag:
Pastasalade.

Maandag:
Eten bij mijn ouders.

Dinsdag:
Ovenschotel met zuurkool.   

5 opmerkingen:

  1. Als ik teveel sla heb (bv. wanneer ik ben gaan
    tuinieren en alle sla tegelijk klaar is ) maak ik
    er gewoon soep van...heel lekker..ik doe ook
    restjes van sla bij in andere groentesoepen...
    Ik ben samen met oudste dochter de enigste die
    sla eet dus gebruik ik de overschot zo.
    De sla moet wel minder lang meekoken dan de rest
    van de groenten natuurlijk...
    en ja hoor ik durf nog wel gaan tuinieren ondanks die muis :)die muis is denk ik even hard
    geschrokken als ik :)
    heel veel liefs en fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm, dat klinkt wel lekker!! Eet smakelijk deze week.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kunt van sla ook stamppot maken met blokjes kaas en cashewnoten bijvoorbeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad een stamppotje ,net als met rauwe andijvie, en dan stukjes zongedroogde tomaat erdoor en blokjes mosterdkaas, mjammie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geen tips voor de sla vandaag ...
    Ik eet het alleen thuis en alleen als sla
    De laatste weken maak ik een maaltijdsalade met gerookte kip als lunch voor op het werk..
    Wel handig een week menu
    Hans en ik doen op zaterdag de week boodschappen maar wat we op welke dag eten is hoe de trek is.
    En Hans is nogal eens een paar dagen in het buitenland nou dan kook ik echt niet voor mezelf.
    Maar we hebben het wel in huis.

    Fijne zondag
    grt Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)