dinsdag 8 november 2011

dag 3: vervoer

Allereerst: alle mensen die gister een reactie hebben achtergelaten over mijn dipje met betrekking tot het hete water over mijn arm heen gooien, heel erg bedankt! Doet me echt goed dat jullie zo met me meeleven. Gelukkig heb ik geen echte schade opgelopen, het rode is alweer weggetrokken... maar ik was wel enorm geschrokken!


Deze dag is 'vervoer' het thema. Voor ons is vervoer eigenlijk niet zo'n belangrijk issue, omdat we allebei geen rijbewijs hebben. Dus openbaar vervoer en fietsen zijn voor ons de gewone dagelijkse dingetjes waar we helemaal aan gewend zijn.

Ik woon op ongeveer 20 minuutjes fietsen van het werk en Sander moet een half uur met de trein en dan vervolgens nog een kwartiertje met de bus. Voor deze week heeft hij zijn fiets op het station bij zijn werk neergezet, zodat hij dat kwartiertje met de bus nu per fiets kan afleggen. Dit ondanks dat de bus toch wel rijdt.

Fietsen is voor ons ook een vorm van ontspanning. Ondanks dat Rotterdam fijn openbaar vervoer heeft, maken we regelmatig een fietstocht als we ergens in Rotterdam moeten zijn. Deels voor de ontspanning en deels omdat Sander hier binnenkort komt wonen. Zo kan hij alvast bekend raken met Rotterdam. Plus dat ik erg trots ben op 'mijn' stadje, dus ook graag de mooie plekken van Rotterdam aan hem laat zien. Binnenkort zullen we ook wat fietsroutes uit het boekje Fiets de stad uit - Rotterdam gaan doen... hartstikke leuk om zo bezig te zijn in de omgeving van je eigen stad!

Maargoed, het vervoer gaat dus best wel goed, en ook hebben we nog niks anders gekocht dan stro en voer en zaagsel voor onze konijnenkindjes. Die hoeven er tenslotte niet onder te lijden dat mamma en pappa zijn vergeten om vorige week zaagsel te kopen!

Alleen met afval gaat het wat minder. Dit heeft ook wel een reden. Afgelopen week was erg hectisch, waardoor ik weinig tijd en zin had om op te ruimen. Dit resulteerde erin dat er een hoop troepjes zich hadden opgestapeld. Vanmorgen ben ik daar eens flink doorheen gegaan, en heb toen verschillende bonnetjes, foldertjes en andere troepjes in de vuilniszak van dinsdag gedaan. Die zit dus aardig vol. Het is niet eerlijk!!

Toch doen we echt wel ons best om minder afval te maken. We hergebruiken enveloppen en ander papieren verpakkingsmateriaal als kladpapier, om maar een voorbeeld te noemen. Ook gebruiken we plastic bakjes van het ijs als bakjes om rijst, macaroni enz in te doen. Hartstikke handig en opstapelbaar, dus neemt minder ruimte in beslag dan al die pakken in de kast te laten staan! Alleen tsja, als je dan je lunch vergeet en daardoor eten op het werk moet kopen, dan gaat het opeens erg snel met het afval. Erg sneu!

Vanaf morgen is het officieel zoveel mogelijk lokaal eten. Morgen komt het wekelijkse groentenpakket uit Strijen weer onze kant op, dus voor het avondeten is er in elk geval lokale groente. Verder moeten we nog even zien hoe we het gaan regelen, want er is weinig tijd om de rest lokaal te kopen :( Maargoed, we gaan er gewoon tegenaan!

5 opmerkingen:

 1. Ik dreigde ook mijn lunch te moeten kopen morgen, wegens geen brood gekocht, dus maakte ik snel nog perenmuffins. Niet alleen geen afval daardoor, maar ook tenminste een degelijke maaltijd, want broodjes vind ik meestal echt niet smakelijk... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In de stad kun je inderdaad makkelijk fietsen. En geen rijbewijs hebben is dan eigenlijk best handig! Dan moet je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik liep er ook tegen aan dat ik allemaal restjes had, dus veel pakken afval, je kan geen halve pakken bewaren natuurlijk...
  Is Rotterdam een beetje groen??
  Apeldoorn dus helemaal niet, al zou je denken van wel....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had het blogje van het water gemist, maar fijn dat het beter gaat! En het is toch al super hoe goed jullie bezig zijn? Zeker als het druk en hectisch is, heb ik zelf ook altijd moeite met het goede doen, of dat nu gezond eten, weinig afval produceren of goed op mezelf letten is, om maar wat te noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je schrijft dat je je papieren bonnetjes ed in de vuilniszak gooit, dat verbaast me erg, kun je bij jullie niet het oud papier apart inleveren?

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)