zondag 11 december 2011

leve marktplaats!!

Joepie, de blauwe kerstversiering is tóch binnen! Vanmorgen kwam Sander opeens op het idee om eens op Marktplaats te kijken. Om eerlijk te zijn doe ik dat zelf eigenlijk nooit, maargoed, ik was nu een beetje ten eind raad, omdat het nergens anders te vinden was.

Binnen 5 minuten had ik al de perfecte advertentie gevonden: Carla uit Leidschendam (ongeveer een half uurtje rijden bij mij vandaan) bood al haar kobaltblauwe kerstversiering aan. Ik heb gelijk geboden en na een half uurtje was afgesproken dat we ernaar kwamen kijken.

Daar aangekomen was ik helemaal dolblij toen ik de kerstballen zag. Echt precies de kleur waar ik naar op zoek was! Dus dat was snel geregeld opeens!

Nu ben ik dolblij met mijn kerstballen en -slingers. Veel blijer dan ik zou zijn geweest met kerstspulletjes uit de winkel. Dit is veel beter, want je hoeft niks nieuws te kopen (beter voor het milieu) én we vonden het leuk om zomaar opeens een hele kerstboomdecoratieset erbij te hebben.Dit is het resultaat. Links zoals de boom vanmorgen was, en rechts zoals ie nu is geworden... Toch wel een heel verschil.
Ik vond trouwens jullie reacties op mijn vorige blog erg leuk om te lezen! Die van Casa di Mama sprong er voor mij wel tussenuit. Ze vertelde over haar herinneringen aan haar eerste, eigen kerstboom... Ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn met leuke verhalen over hun eerste kerstboom :)

7 opmerkingen:

 1. hallo sander en daan,
  Jullie kerstboom ziet er fantastisch uit. Ik vind het erg leuk in combi met de delftsblauwe kerstballen. Ik ben blij dat mijn oude kerstversiering iemand anders weer blij heeft gemaakt.
  Wij wensen jullie hele fijne dagen en een goed en gezond 2012 toe.
  groeten vanuit leidschendam van ton en carla

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn moeder haalde vroeger een véééél te grote boom in huis, die dus altijd verzaagd moest worden...daarbij ook de nodige dennetakken om wel honderd kerststukjes op lege sherryflessen te maken...let wel, die sherry moest eerst opgedronken worden :)
  Eenmaal op mijzelf haalde ik geen kerstboom in huis. Deels vanwege het consuminderen, het woord bestond toen nog niet eens, deels omdat ik het zonde voor de natuur vind. Ik plant liever een boompje...

  Kennelijk vonden sommige mensen het erg "zielig" voor me dat ik geen boom had, en zo gebeurde het dat er in één jaar, ineens zes mensen bij me aan de deur kwamen met een kerstboom!!!
  Eén persoon had een kerstboom die in een school stond en vanwege vakantie dicht was "gered" en naar mij gebracht, opgetuigd en al...een ander persoon had er een uit een bosperceel wat hij beheerde gezaagd, anderen hadden een extra boompje gekocht...
  Een leuke ervaring, maar ook dit jaar komt er geen boom, ook geen kleintje. Wel heb ik vanmorgen bij de Partij van de Dieren een boom gekocht die geplant gaat worden, kijk voor deze actie maar op hun website.

  Groet, Creanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu snap ik 'm: je hebt dus twee kerstbomen!
  Wat goed zeg, dat je op die manier aan je blauwe kerstballen bent gekomen. En ook heel leuk dat Carla nog een reactie heeft geschreven op je blogje! Ik had ook nog wel een paar blauwe kerstballen voor je gehad, maar Limburg is nu niet bepaald om de hoek en ik weet niet of ze de post overleven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn eerste kerstboompje (een nepperd) was van mijn opa en oma geweest. Nu heb ik een andere nepperd van een kerstboompje. En daar hang ik al vijftien jaar dezelfde kerstballen en versierinkjes in. Ooit heb ik eens een papieren kerststalletje met bijbehorende figuren uit de Li.belle geknipt en die zet ik ook nog steeds trouw elk jaar neer. Ik doe niet aan elk jaar andere versieringen en dergelijke. Maar jouw boom is wel mooi hoor.;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooie boom meis, en wat een top idee van Sander!
  Wat zijn jullie toch ontzettend goed bezig.
  Liefs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige boom zo! Hij ziet er direct veel feestelijker uit! Ook een goed idee, tweedehands kopen. Je ziet er toch niets van!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...