maandag 12 december 2011

zij.... is een hij!!

‘Ons kleine meisje’ ook wel genoemd ‘onze tuttebel’ en ‘pappa’s kleine meid’ oftewel: Cheesecake.... blijkt een jongetje te zijn! Al een paar dagen sprong Cheesecake telkens bovenop Cappucino en begon dan tegen hem aan te rijden. We hadden al een paar keer tussen zijn poten gekeken of het dan tóch geen mannetje was, maar elke keer was er niks te zien. Op internet stond dat konijnen ook lesbisch gedrag konden vertonen, dus dachten we dat dit het geval was. Tot eergister het tegendeel bleek.
Eergister tilde ik Cheesecake op en zag toch dat het een écht mannetje is! Dat werpt toch opeens wel een heel ander licht op zijn gedrag van de afgelopen week. We hopen maar dat Cappucino nog niet zwanger is. Om het lot niet te tarten houden we ze voorlopig uit elkaar door middel van een houten plankje in het midden van de kooi. En nu zijn we dus aan het zoeken naar de goedkoopste mogelijkheid om Cheesecake te castreren. Maar dat gaat alsnog toch een hoop kosten! Echt enorm balen, maar het is niet anders. 
Sander en ik moeten er nog wel erg aan wennen. Cheesecake ziet er zo enorm vrouwelijk en schattig uit met die schattige pluisjes bovenop zijn hoofd! We hadden allebei eerder verwacht dat Cappucino een mannetje zou zijn, eigenlijk. Dus ergens is dit ook wel een grappige wending…. Over een half jaartje, als we zijn vergeten dat we weer 100 euro over de balk moeten gooien voor deze ingreep, dan zullen we er zélf ook wel om kunnen lachen. Maar nu even niet…

Om welke onverwachte uitgaves van ´ooit´ kunnen jullie tegenwoordig wel lachen?

4 opmerkingen:

 1. Wist je dat knijntjes een eisprong na de daad krijgen? Althans, dat is mij verteld.

  Mannetje castreren kostte ons destijds 75 euro, maar ze worden er heel erg vriendelijk van. We hadden twee zusjes met een ex-mannetje, echt een schattig konijnengezinnetje.

  Maar balen is het wel, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een namen haha!!!
  Nu maar even afwachten of er kleintjes komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt ook overwegen om het vrouwtje te laten steriliseren. Dat verkleint namelijk de kans op baarmoederhalskanker. Wij hebben onze mannetjes laten castreren i.v.m. gedrag en onze vrouwtjes laten steriliseren i.v.m. baarmoederhalskanker. Bij een van de konijntjes bleek zelfs al iets te zitten, terwijl ze toen nog maar een paar maanden oud was. Ik weet niet meer wat het gekost heeft, het is al even geleden en met 8 konijnen krijg je soms ook kwantumkorting ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een paar dierenartsen rondbellen scheelt soms ook aanmerkelijk in euro's. Of via de knaagdierenopvang/dierenbescherming een betaalbare weg vinden misschien. Soms hebben ze acties voor castratie/sterilisatie, vaak in voorjaar. Kennis moest inenting hond halen, bij de ene dik 50 euro en bij de andere 30 voor precies dezelfde enting.
  Groetjes Simpel Thuis

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...