zondag 5 februari 2012

energie januari 2012

Vorige week hebben we nog de standen opgenomen voor het maandoverzicht. In de drukte ben ik alleen helemaal vergeten om het hier neer te zetten!! Dus bij deze alsnog het overzicht van januari...

Elektriciteit:
Nachttarief: 40 kWh, dit is 6 kwh minder dan in december. Nu zijn we ook een weekend niet thuis geweest, dus ik denk dat dit de reden is voor de daling.
Dagtarief: 32 kWh, dit is 3 kwh minder dan in december. Misschien door de kerstverlichting die we hebben weggehaald?

Water:
Warm: 932 liter. Helaas weet ik niet meer hoeveel het vorige maand was, dus weet niet of het minder is dan vorige maand...
Koud: 1731 liter. Het is minder dan vorige maand, maar nog steeds best veel. Zoals we ons elke maand voornemen, nóg beter opletten met de kraan dichtzetten en beter gebruik maken van het water dat we opvangen bij de afwas.

Warmte:
2,75GJ. Er is nog geen stijging in het warmte verbruik te zien in januari. Voor komende maand hou ik echt mijn hart vast. De verwarming moet toch duidelijk wel een stuk harder werken en we hebben ook de verwarming in de slaapkamer wel eens aanstaan. Bovendien voelt 18 graden momenteel echt veel kouder dan normaal, dus zetten we hem ook wel eens hoger... Maar da's weer voor een zorg voor volgende maand...

Komende maand komt de meteropnemer langs voor de jaarnota. Ik had vorige maand mijn maandbedrag wat naar beneden laten zetten omdat we vrij weinig verbruiken. Nu met die kou verbruik ik opeens een stuk meer. Dus zal het totale maandbedrag toch wel een stukje hoger blijven dan in eerste instantie was berekend. Wel jammer, maar aan de andere kant krijg ik liever wat terug aan het eind van de rit dan dat ik bij moet gaan betalen.... Wat vinden jullie?

4 opmerkingen:

 1. Tot nu toe ging ieder jaar ons voorschot iets omlaag (in 2010 met 50 euro) en ik heb nooit bij hoeven betalen (ondanks stijgende energie-prijzen). Je wordt steeds beter in besparen op energie als je je er bewust van bent!! Ook hebben we steeds meer ledlampjes (we hebben heel veel inbouwspots). Als een spotje kapot gaat, kopen we een led nu. Ook op het bureau staat er een met led. Gezellig beetje licht, voldoende licht met dat van het beeldscherm erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ow, maar ik zou het inderdaad bekijken op een compleet jaar of je het voorschot aanpast. Idd, beter terug krijgen dan bijbetalen is ook mijn devies!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons gaat het tot nu toe alleen maar omhoog, helaas. Ik denk dat we het wat dat betreft nog een jaar slecht treffen en dat daarna het hele huis dicht is. Dat zou echt moeten gaan schelen. Voor nu leg ik me er maar bij neer, mijn to do lijst is veel te lang om dat er ook nog tussendoor te proppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben tot nu toe veel minder gebruikt tov vorig jaar, maar de kou gaat er denk ik wel voor zorgen dat we veeeeel meer gas gaan gebruiken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...