donderdag 1 maart 2012

niet op de fiets naar alpha cursus

Gisteravond hadden Sander en ik onze eerste bijeenkomst van de Alpha Cursus. Voor mensen die het niet kennen: het is een cursus van 10 weken waarin wordt uitgelegd wat het christelijk geloof inhoudt. Sander en ik doen eraan mee omdat ik gelovig ben en hij niet. Op deze manier kan Sander erachter komen wat ik nu precies geloof; we hebben het er wel eens over, maar ik vind het soms toch best lastig uitleggen waarom bepaalde dingen zo belangrijk voor mij zijn...

We zouden gisteravond op de fiets gaan, maar toen bleek dat mijn fiets was gestolen! :( Echt balen! Nu moet ik naast al het sparen voor de trouwerij ook nog eens een nieuwe fiets gaan kopen. Ik heb opeens het gevoel dat al het extra werken wat ik de afgelopen tijd heb gedaan eigenlijk gewoon voor niks is geweest. Plus dit is al de derde keer dat mijn fiets wordt gestolen, elke keer gebeurt dat als ik hem op het station laat staan. Hoe stom kan je dan wezen om tóch weer je fiets daar te laten staan he?

Maarja, ik ga me er niet te druk om maken; dat schiet toch niks op!

Is jullie fiets wel eens gestolen?

7 opmerkingen:

 1. Oh hou op, ik ben er door de jaren heen toch al een stuk of 10 kwijtgeraakt....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vroeger, toen ik studeerde, was ik om de haverklap mijn fiets kwijt op het station ja.
  Sinds ik terug ben in het dorp is er geen fiets meer gestolen van mij. Ik laat 'm thuis als ik 's avonds op pad ga en zet hem altijd achter de poort thuis. Ook zet ik hem niet in een stalling bij de bushalte of op het station. Verder sluit ik hem altijd af en zit er een goed slot op. Ik ga er nooit mee naar de stad.
  Ik heb vorig jaar een spiksplinternieuwe, mooie, stransporter aangeschaft en ik moet er toch niet aan denken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat balen zeg! Hoop dat je een goedkope trapversie kan vinden. Weet je in ieder geval weer waar je voor gewerkt hebt. Zo gaat het nou altijd. Was de curcus verder wel leuk?

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verschrikkelijk! Waarom blijven mensen toch niet van
  elkanders gerief? Hier nog geen fietsen gestolen, wel
  al regelmatig de bel van een fiets genomen of fietsen
  moedwillig stukgemaakt, onze twee oudsten studeren in
  een universiteitsstad en daar is het altijd wel iets
  met die fietsen...we hebben wel speciaal onze oude fietsen voor hen in orde gebracht.
  En viel de cursus ondanks alles toch nog mee?
  ik hoop het echt...
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja mij is het ook een aantal keren gebeurd en je wordt er niet vrolijk van. Ik heb wel eens gedacht om er een terug te jatten maar daar heb je alleen maar de goede mensen mee!
  Nou sterkte er mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat balen zeg! Ik heb het nog nooit gehad, maar het schijnt inderdaad wel vaker voor te komen. Nu heb ik wel altijd met drie sloten gewerkt, een door achterwiel, een vast slot en een slot door het voorwiel. Dan is het vaak toch minder interessant. Misschien kun je een voordelige 2e handse op de kop tikken?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Balen zeg!
  Mijn fiets is al tweemaal gestolen, mijn vorige fiets reed en heel lekker en ik was er dan ook echt heel verdrietig van dat ik 'em kwijt was.
  Gelukkig heb ik steeds een verzekering afgesloten waardoor ik met een inleg van max 200 euro vrij snel een nieuwe fiets had. Mijn fiets is mijn enige vervoersmiddel, ik rij geen auto en de bus nemen voor zo'n klein stukje vind ik niks. De fiets heeft me vrijheid.
  Inmiddels doet mijn derde fiets het al heel lang. Nu gaan we sparen voor een nieuwe en wordt dit straks mijn stationsfiets.
  Ik heb er destijds echt een flink kettingslot bij gekocht, niet zo'n slap dus kabeltje maar een echte. Dat dunne kabeltje was namelijk doorgeknipt. Dan maar even geld ervoor uitgeven!

  Tweedehands zijn er inderdaad flink wat fietsen te krijg. Kun je zeker eens overwegen, desnoods ter overbrugging tot je geld hebt voor een nieuwe. Die oude kun je daarna als stationfiets gebruiken.

  Succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...