dinsdag 4 september 2012

boodschappen-budget

Gister had ik een echt 'huisvrouwen-gesprek'  met mijn zusje. Namelijk over het boodschappenbudget. Ze wilde graag weten hoeveel geld wij uitgeven aan de boodschappen per week. Toen ik het aan haar vertelde, viel haar mond open van verbazing. Het bleek dat zij twee keer zoveel uitgeeft aan boodschappen als wij!

Ik heb haar 'ingewijd' in onze manier van boodschappen doen. Namelijk met een weekmenu, en dan eens per week boodschappen doen. Ook heb ik haar tips meegegeven over het zelf maken van sausjes met kruiden en dergelijke. Tegelijkertijd vertelde zij weer aan mij dat ik wel eens wat meer fruit mag gaan kopen, want dat eten wij bijna niet...

Ondanks dat wij minder geld uitgeven dan gemiddeld, zijn wij ook steeds op zoek naar nieuwe manieren om beter met geld om te gaan. Nu heb ik sinds kort een nieuw systeempje, waar ik ooit over had gelezen bij een blogger. Namelijk envelopjes met boodschappenbudget per week. Ben benieuwd hoe dat gaat bevallen....

Zijn er meer mensen die zo'n enveloppensysteempje aanhouden?


2 opmerkingen:

  1. Nee, enveloppen werkt bij mij nooit zo goed, contant geld overigens ook niet. Ik kan het beste zo min mogelijk naar de winkel gaan en als ik wel ga, een lijstje maken en daarachter de bedragen zetten. Dan is het een soort sport om toch nog voordeliger uit te zijn, dan ik vooraf berekend had.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik pin eens per maand het huishoudgeld en pak daar wekelijks het budget vanaf. Wat ik over heb gaat terug in de pot. Een volgende maand pin ik dan minder. Voor mij werkt het prima.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...