woensdag 5 september 2012

plofkip bij AH

Komend weekend hebben Sander en ik een barbeque. Wij zouden dan kipsate en vegetarische spiesjes maken. Ik was dus helemaal blij toen ik zag dat de kip in de aanbieding was! Eigenlijk pas nadat ik het had gekocht bedacht ik me dat het waarschijnlijk plofkip is. Had daar even helemaal niet bij stilgestaan, omdat we nooit vlees eten...

Toen kwam Sander thuis en die was ook niet zo blij met me. Ik voelde me er toen uiteraard ook al niet goed meer bij, maarja... gekocht is gekocht, dacht ik. Maar gelukkig zag ik vanmorgen bij Wakker Dier de oproep om je plofkip terug te brengen. Dus dat heb ik gedaan.

Eerst ben ik even langs de printshop gegaan en heb een plaatje met een plofkip en een biologische kip uit laten printen. Daarna ben ik naar de Albert Heijn gegaan voor de Grote Confrontatie. De dame bij de klantenservice stond met een open mond te kijken, en ook de andere klanten vonden het heftig.

Een andere medewerkster zei zelfs 'wilt u uw kip nog terug?'  tegen een andere klant. Spraakverwarring, want ze bedoelde eigenlijk het bonnetje...

Kortom: aan de shock van de medewerksters was dus wel te zien dat ook zij geen enkele weet hebben van de walgelijke praktijken van de Albert Heijn wat betreft de kilo-knallers. Net zoals veel van de winkelende mensen. Het is onze taak om mensen hiervan bewuster te maken. En gelukkig hebben we ook Wakker Dier, die met dit soort acties mij toch elke keer weer laten nadenken over wat ik doe...

10 opmerkingen:

 1. Goed dat je 'm (eigenlijk haar haha!) terug durfde te brengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier mikte ik gisteren de laatste biokip in de oven. voorlopig zit nieuwe kip halen er even niet in, want de bioversie past even niet in het budget. Dus besloot ik dan maar geen kip te halen.
  Ondertussen spaar ik fijn door voor een 'stuk' bio koe uit de buurt. ligt straks ook mn vriezer vol vlees, maar alleen bio en nog lokaal ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stoere actie van jou! Ik volgde via facebook het leven van beide kippen op die foto van Wakker Dier (die de dikste maatjes werden), en was helemaal ontdaan dat de plofkip na zes weken dood neerviel. Wat erg dat er zoveel mensen nog niet weten wat er schuilgaat achter dat stukje kip-op-schoteltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat super goed van jou, het gewoon doen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat stoer dat je bent teruggegaan! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik door al die verhalen gewoon maar geen kip meer koop. Zelfs biologisch schijnt weer niet altijd helemaal goed te zijn, dus dat is me allemaal wat te lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben trots op jullie! Heel veel mensen staan er niet bij stil dat de consument bepaalt. Als producten niet gekocht worden, worden ze ook niet geproduceerd (helaas is een stukkie kip een product). Hulde, niet lullen maar doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. geweldig dit! en wat een leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)