dinsdag 11 september 2012

verhuizen

De kogel is door de kerk: Sander en ik willen gaan verhuizen.  Ik heb mijn hele ziel en zaligheid en een hoop liefde in dit huisje gestoken om het mooi te krijgen, begin eindelijk te wennen aan het op mezelf wonen en onze moestuin begint eindelijk op gang te komen, maar toch neem ik met pijn in mijn hart afscheid van dit alles.

Onze bovenbuurman heeft het voor elkaar met zijn lawaai-terreur. Wij trekken het niet meer. Ik trek het vooral niet meer.  Sander heeft vooral de neiging om een baksteen door de ruit te gooien bij de bovenbuurman, als ik weer eens huilend aan de telefoon hang omdat ik het niet meer trek.

Als we geen bovenbuurman zouden hebben, was dit het perfecte huis geweest waar ik nog graag een paar jaar had blijven wonen. Maar het gaat zo gewoon niet, ik kom totaal niet tot rust in mijn eigen huis en áls ik even tot rust kom, dan schiet ik direct weer in de stress zodra de bovenbuurman die grafherrie weer aanzet.

Op 21 september hebben we een gesprek met een aankoopmakelaar. Eigenlijk een stap die ik liever pas over een jaar had gezet, maar de realiteit is anders...

We hebben ook direct een gesprek voor een hypotheek. Sander wil de hypotheek baseren op alleen zijn salaris. Ik heb een geweldig huis gezien, maar dat is met alleen zijn salaris net 20.000 te duur. Ik heb dan zoiets: als we de eerste jaren sneller aflossen zouden we dat verschil toch in een paar jaar moeten kunnen inlopen, en dat is dan alsnog kan stoppen met werken? Of denk ik nou te simpel?? Het gaat toch om een huis waar we weer een flinke poos willen wonen, dus het moet wel goed naar onze zin zijn...

Iemand nog tips tegen geluidsoverlast of juist voor het gesprek voor de aankoopmakelaar? Of op gebied van de hypotheek?

12 opmerkingen:

 1. Het blijft een kopersmarkt en er valt vaak nog wat af te krijgen. Vast geen 20.000, maar elk beetje is extra. Ik weet niet of de bank het hetzelfde ziet als dat jij dat doet, maar proberen kan altijd. daarnaast hoef je natuurlijk niet de maximale hypotheek te nemen als het wel op 2 salarissen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vreselijk zo'n buurman en wat naar dat jij door hem moet verhuizen :(

  Wat betreft huizen kopen: collega van mijn man heeft uiteindelijk 85000 minder voor een huis betaald, prijs was al met 40000 naar beneden en hij bood nog eens 35000 minder en de verkoper ging akkoord. Dus wees een beetje koelbloedig, kan je een boel geld schelen ;) De kans dat een ander er met het huis vandoor gaat is heel klein in deze tijd.

  Wij hebben nu als hypotheek ongeveer het maximum dat kan op een salaris en dat is niet veel. (kan redelijk veel aflossen omdat ik ook nog wat 'neveninkomsten' heb). Aan de andere kant, als je nu als tweeverdieners een tijd lekker kan aflossen, moet het allemaal wel te doen zijn als je nog eens thuis wilt blijven voor eventuele kindjes oid....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat erg zeg! Wij zijn uiteindelijk ook vanwege onze buren verhuisd, nooit een seconde spijt van ghead. Voor de huizen; je kunt het er inderdaad vanaf proberen te praten. Anders zou ik net denken zoals jij, maar je moet dat wel alleen doen als je van jezelf weet dat je de discipline hebt om dat ook daadwerkelijk opzij te zetten. Houd er rekening mee dat verhuizen geld kost en dat er altijd dingetjes zijn die je wilt/moet doen qua verbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, misschien eens met de wijkagent ofzo praten? En anders zou ik het denk ik wel doen met die 20000 euro extra. Je kan enorm goed besparen. Wij hebben voor ons huis ook op twee salarissen geleend. (stupid) maar we hebben wel een klein huis en man kan het alleen best betalen. Je weet toch nooit hoe een balletje gaat rollen. Er kan zoveel gebeuren. Ik zou best wat van die twintig af proberen te kletsen hoor! Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Elke huurwoning heeft een huisreglement waarin staat wanneer het stil dient te zijn. Je kunt bij de verhuurder een klacht indienen en je kunt natuurlijk de buurman er eens op aanspreken. Dat laatste is wat veel mensen moeilijk vinden, toch is het wel een stap om te overwegen. Je kunt ook eens een (vriendelijk) briefje bij hem in de bus doen of je verhuurder om raad vragen. Advies vragen aan de wijkagent zou ook een goede kunnen zijn. Mogelijk kun je eens praten met je buurman met een derde onafhankelijk persoon erbij. Als je nu verhuisd zonder dit op te lossen kan het weer naar je terugkomen... of je bent er vanaf. Maar wat doe je als je een koophuis hebt en je hebt weer last van je buren? Dan verkoop je niet zo makkelijk...
  Succes met je keuze!
  Groeten,
  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tips :)

   Dit alles is al gebeurt. We hebben meerdere keren met de buurman gepraat, we hebben de politie erbij gehad... er is zelfs een sterkere ondervloer geplaatst om het lawaai tegen te houden... en nog steeds heb ik er last van. Ik kan gewoon geen mensen boven me verdragen, ben ik bang. Geluid van opzij kan ik vrij goed filteren, maar van boven, daar word ik helemaal gek van.

   Maar we hebben een twee onder 1 kap woning gevonden, hopelijk is dat wat :)

   Verwijderen
 6. Oh wat vervelend! Dat zou ook mijn grootste nachtmerrie zijn, last van de buren is niet leuk :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vervelend Daantje. Ik hoop voor je dat het huis snel verkocht raakt. Hoe zit dat bij jullie in de straat?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. woeps, verkeerde account ;) Maar het is dus een huurwoning, dus dat scheelt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. vreselijk herrie boven je hoofd :)...
  Voor je het huis koopt wandel dan wel en paar keer door de buurt op verschillende tijdstippen.
  Zodat je ook weet wat je te wachten staat als je een keer alleen door de buurt fietst..
  Suc6 en we lezen het wel....


  grtjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij zijn ook verhuisd vanwege de buren op 3 hoog. Wij woonden op 1 hoog en hadden nog last van gestamp en geschreeuw. Maar omdat de buren er op 2 hoog geen last van hadden werden de klachten niet serieus genomen. Jammer dat de woningbouwvereniging er geen rekening mee hield dat er helemaal geen buren op 2 hoog woonden. De buurman woonde in marokko en hield het huis aan als postadres. Nogal logisch dat hij er in Marokko geen last van had!
  Een ander huurhuis was niet mogelijk, we woonden er net en hadden hiervoor al onze woonduur ingeleverd. Gelukkig is er nu wel een regel dat je binnen 5 jaar met behoud van woonduur weer kunt verhuizen. Helaas gelde deze regel eerder niet en moesten we noodgedwongen gaan kopen in een andere stad.
  Uiteindelijk hebben we dus besloten weg te gaan. Het zat gewoon onder mijn huid. Elk geluidje was een manier om me op de kast te krijgen en uiteindelijk kwam ik ook nog thuis te zitten van de stress waardoor ik er nog meer last van kreeg.
  De stap om te verhuizen is de beste geweest, we hebben een hoekhuis genomen, dus maar aan één kant buren, heerlijk. Ik heb wel moeten slikken dat 'de buren gewonnen hadden' maar uiteindelijk zijn we hier een stuk gelukkiger, dus wie heeft er nou gewonnen?!

  Succes op de kopersmarkt, dit is echt de tijd om iets leuks te kunnen vinden!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)