zaterdag 1 september 2012

tassenbol

Elke keer als ik in de supermarkt ben irriteer ik me er weer aan: de grote hoeveelheid plastic tasjes die mensen kopen/meenemen. Zelfs een pakje tampons, dat je makkelijk in je broekzak stopt, moet nog in een tasje naar huis vervoerd worden.

Soms zou ik wel tegen die mensen willen schreeuwen: zie je dan niet wat je het milieu aandoet? Doet het je niks dat er een enorme hoeveelheid plastic tasjes ligt te drijven in de oceaan, en dat het plastic ook weer in ons eten terecht komt? En: heb je niet door dat benzine straks onbetaalbaar wordt, omdat er zoveel olie wordt gebruikt voor nutteloze artikelen zoals plastic tasjes??

Daarom hebben Sander en ik vorige week een standaardbrief bij de Albert Heijn aan het ideeƫnbord gehangen. Met het verzoek om een tassenbol. Een bol waarin iedereen zijn gebruikte tasjes kan stoppen, die dan vervolgens door andere klanten kunnen worden hergebruikt. Helaas hebben we nog geen reactie gekregen, maar we wachten het even af....

7 opmerkingen:

 1. Ik neem meestal tasjes van thuis mee of draag het even naar de auto, gaat prima. Ik heb ook wel het idee dat steeds meer mensen dat doen, maar wat je zegt, er is nog veel te veel plastic.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een goed plan maar gebruik toch liever mijn eigen tas. Je weet niet wat er met die tasjes gebeurd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie actie, elk filiaal van de Jumbo heeft er ook eentje (al moet ik er eigenlijk niet bijvertellen dat het daar niet werkt). Als supermarkten zouden stoppen die dingen uit te delen, moeten mensen wel iets van huis meenemen. In sommige landen zijn die witte/doorzichtige gratis tasjes al verboden, ik hoop dat het hier ook ooit zover komt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'k Zou ook willen dat die tasjes gewoon verboden werden, groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah is gestopt met die doorzichtige tasjes aan te bieden, maar als mensen er om vragen krijgen ze er toch 1 mee. Dat werkt dus ook niet echt. Voor elk tasje laten betalen lijkt me de enige manier om mensen bewuster te maken. Als het ze maar geld kost, dan zijn mensen toch minder snel geneigd om ze te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goed idee! Ik neem altijd zelf genoeg tassen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb standaard 2 van die opvouwbare tasjes in mijn handtas zitten.altijd makkelijk en heb nooit een plastic tasje nodig.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)