zondag 18 november 2012

stressssssssss

Nu we binnenkort gaan verhuizen merk ik dat ik afentoe echt flink in de stress kan schieten. Zeker gisteravond. Ik heb haast geen oog dichtgedaan.

Ik heb een 'rekenfoutje'  gemaakt wat betreft het terugbetalen van de huurtoeslag en zorgtoeslag. Ik dacht dat het 2500 euro zou zijn, maar het blijkt 3106 euro te zijn. Kortom: een tegenvaller van 600 euro.
Daarnaast hebben we zelf een gedeelte van onze keuken aanbetaald, waarvan we dachten dat het wel in mindering kon worden gebracht op het bouwdepot dat we hadden aangevraagd, om zo de hypotheek zo laag mogelijk te krijgen. Maar nu blijkt dat het bouwdepot gewoon hetzelfde is gebleven, maar dat we die 1.600 euro nu in mindering hebben gekregen op de hypotheek! En dus straks die 1.600 euro moeten betalen aan de notaris. Dat kunnen we dan wel weer terugpakken van het bouwdepot, maar dat was eigenlijk niet echt de bedoeling... Plus: waar haal ik die 1.600 euro zo snel vandaan??

Dan nog eens de 'gewone'  stress van het kopen van cadeautjes, inpakken, gedichten verzinnen, uuuuren in de trein moeten zitten, nog 5 verjaardagen tot het eind van het jaar (waaronder die van mezelf!) en dan ook nog onregelmatig werken, o.a met oud en nieuw als er geen openbaar vervoer rijdt in Rotterdam.

Ik heb dus midden in de nacht maar een hele mindmap gemaakt in mijn agenda met alle dingen die moeten en mogen. Even wat overzicht zorgde er in elk geval voor dat ik heb geslapen. Maar vanmorgen was de eerste gedachte die door mijn hoofd schoot toch weer 'mijn god, hoe gaan we dit allemaal bolwerken?' Maar het zal toch even door de zure appel heenbijten zijn. Even de hand op de knip houden en gaan met die banaan.

Hoe gaan jullie met dit soort stress om?

11 opmerkingen:

 1. Hallo
  Stress is nooit leuk maar probeer het in ieder geval de baas te zijn, probeer een planning te maken voor je zelf per week. Maar ja zoals ik uit ervaring weet is ook niet alles te plannen. Afgelopen vrijdag was m'n zoon jarig. Op die zelfde dag hebben we een stroomstoring gehad, ze zijn voor ons huis met de weg bezig, ze hadden een kabel geraakt en die was toevallig van ons huis. Maar door die beschadiging hebben al ons apparaten 380 volt gehad ipv 220 volt. Een hoop apparaten die het niet meer doen. Diepvries wasmachine, droger vaatwasser enz. Wat een ellende de verzekering moet nog komen, maar ben bang dat niet alles vergoed word. Gelukkig heb ik wel weer allemaal lieve mensen om me heen die me een wasmachine en een droger geleend hebben, maarrr ooh oh wat kan het leven shit zijn!!!
  Veel succes met je verhuizing en de rest
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi wendy,

   Ik hoop dat je dit nog leest! Als je defecten hebt aan je apparaten door een stroomstoring, dan kun je vaak een vergoeding krijgen via de netbeheerder. Je kunt daarvoor een formulier aanvragen en dat invullen. Zij gaan het dan beoordelen. Dus mocht je verzekering niks vergoeden, probeer het dan nog even langs die weg!!

   Verwijderen
 2. Blijven ademen en opschrijven! Al ben ik zelf ook een beetje stresskip op het moment ;). Wanneer is de grote verhuizing?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het goed is krijgen we in de week van 10 december de sleutel :)

   Verwijderen
 3. Kun je niet vragen of ze dat bedrag alsnog via het bouwdepot kunnen doen? Daar hoort het uiteindelijk van betaald te worden. Het is immers verbouwing en geen aanschaf. Dat lijkt me een fout van de bank, die misschien toch wel zo op te lossen is. Scheelt jullie weer stress.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteindelijk krijgen we dat geld inderdaad wel terug via het bouwdepot, maar ik weet niet of we dat geld op tijd hebben om het al direct aan de notaris te geven... Dus dat maakt het even spannend...

   Verwijderen
 4. Ik moet eerlijk zeggen dat zo'n hoeveelheid stress bij mij altijd alleen te beperken is door een aantal activiteiten te schrappen. Bij werk en verhuizing gaat dat natuurlijk niet maar misschien zou je eens een verjaardag kunnen overslaan (die van jezelf of een ander). Niet het gezelligste natuurlijk om voor te kiezen maar je hebt natuurlijk een goede reden dit jaar. Maar anderen krijgen van feestjes juist altijd weer meer energie dus misschien werkt dat voor jou wel helemaal niet hoor.
  Succes in ieder geval met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat gaat sowieso gebeuren kom ik net achter, want het is allemaal niet in mijn onregelmatige rooster te proppen :( Dus Sander zal even alleen erheen moeten

   Verwijderen
 5. Net als wat de anderen zeggen, lijstjes maken. Ik deel deze lijstjes dan vaak op in wat Moet, wat ik Wil en wat Mag. En van die lijstjes probeer ik dan 1 ding te schrappen. Ik houd altijd in gedachten dat ik niet overal een deel van uit kan maken en dan als ik op apengapen kom te liggen er helemaal niks meer gebeurt dus een tandje lager heeft op de lange termijn meer effect.
  Irritant hè die toeslagen die je steeds weer terug moet betalen! Ik ben ook met 3 betalingsregelingen bezig, gelukkig rekent de belastingdienst geen rente en mag je altijd met hele schappelijke maandbedragen aflossen maar je zou toch verwachten dat je als je netjes je inkomen doorgeeft ze niet telkens van die vergissingen maken.
  Succes nog even de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rustig aan hé. Als hsp'er zijn alle indrukken heftiger en is schrappen soms hard nodig om goed voor jezelf te zorgen.
  Balen van die tegenvaller. Sterkte met alles!

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe mijn best, maar het wil niet altijd lukken. Ga regelmatig over mijn grenzen heen, maar ik ben er wel mee bezig om hierin te ontwikkelen :)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)