zondag 30 december 2012

thema's voor 2013


Her en der zie ik de goede voornemens voor 2013 op de blogs verschijnen. Mijn 52 doelen van 2012 zijn een confrontatie met mezelf: ik ben niet zo goed in het bereiken van doelen! Voor volgend jaar ga ik daarom niet met goede doelen werken, maar met thema’s. Het jaar heeft een thema en elke maand heeft ook een thema. Tegelijkertijd is het ook zo dat thema’s niet echt werken, want er kan altijd wat veranderen… Ik kan mijn baan kwijtraken, ik kan zwanger worden, ik kan een grote erfenis krijgen, etc., etc. Dus ja, thema’s, maar wél thema’s die op meerdere manieren op te vatten zijn….

Het thema voor het jaar is ‘thuiskomen’. Omdat we net zijn verhuisd lijkt het me een goed idee om in de loop van komend jaar van ons huis een echt thuis te maken.

Januari’s thema is ‘slapen’. Letterlijk, namelijk door even wat gas terug te nemen en een beetje bij te komen, maar ook staat het voor het opknappen van onze slaapkamer. Het parket wordt geschuurd en geverfd, we willen andere gordijnen en de slaapkamer een verfje geven. Daar gaan we deze maand dus aan werken.

Februari’s thema is ‘herinneringen’. In deze maand wil ik de trouwkaarten gaan inplakken. Ook wil ik een tweedehands vitrinekastje gaan opknappen, zodat we daar mijn disney-sneeuwstormpjes in kunnen bewaren.

Het thema van maart is ‘aan de slag’.. We gaan dan de werkkamer opknappen. Daarnaast hoop ik dat mijn contract verlengd is. Zo niet, dan zal deze maand in het teken staan van solliciteren. Zo wel, dan ga ik, naast mijn werk, een begin maken aan mijn kinderboek en maken we een begin met het versneld aflossen van de hypotheek. Daarnaast maken we ook een begin voor de moestuin.

Aprils thema wordt ‘tuinieren’. We gaan dan verder met ons plan om een moestuintje op te zetten en kijken hoe we de rest van de tuin gaan opknappen. Sowieso gaat er een verfje over het vreselijke poepbruine schuurtje heen.

Het thema van mei is ‘lekker schoon’, waarin ik mezelf wil proberen aan te leren om meer routine in het huishouden te krijgen (ondanks mijn onregelmatige tijden). Daarnaast ook tijd voor ontspanning, door regelmatig een bad met een lekkere bruisbal te nemen.

Het thema van juni is ‘genieten’. Gewoon even genieten van wat we hebben, het lekkere weer en even geen doelen nastreven. Dat komt wel weer. Vooral ook genieten zonder teveel geld uit te geven staat centraal. Zodat we in juli weer wat geld extra hebben om te klussen.

Het thema van juli wordt 'warmte'. Lekker genieten van het zonnetje, maar ook vooruit kijken. Namelijk de woning zo goed mogelijk isoleren, zodat we in de winter niet voor een verrassing komen te staan.

Het thema van augustus is 'oogsten'. Rond deze tijd hopen we dingen uit onze moestuin te kunnen oogsten. We hopen in deze maand ook te mogen gaan zien dat onze pogingen om de hypotheek verder af te lossen vruchtbaar zijn. En dat we zelf ook vruchtbaar mogen zijn, haha ;)
Het thema van september is 'koken'. Gewoon eens lekker een maandje elke dag uitgebreid koken. Misschien wat spulletjes kopen voor in de keuken ook.

Het thema voor oktober is 'geld'. We gaan die maand eens goed kijken naar onze vaste lasten en waar er eventueel wat minder aan hoeft te worden uitgegeven. De verzekeringen vergelijken etc.

Het thema van november is 'nestelen'. Weer even lekker genieten van elkaar en van de herfst. Gezellig met de open haard aan op de bank. Zulke dingetjes.

Het thema van december wordt 'terugblikken'. Terugkijken naar de leuke en minder leuke momenten. En nieuwe doelen voor 2014 maken.

5 opmerkingen:

 1. Leuk!! Ik heb in 2012 mijn doelen ook zoveel mogelijk aan thema's gekoppeld, dat maakt het toch wat duidelijker. Maar eens kijken wat ik voor komend jaar ga doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg, die thema's. Ik ben een beetje doelen-moe, maar dit geeft er weer een nieuwe kijk op!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Top! Ik heb wel doelen neer gezet maar niet meer dan vijftien....wilde het weleen beetje haarbaal voor mijzelf houden;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi idee!

  2013 is nog een onbeschreven blad
  ik wens jullie heel veel mooie
  verhalen om dat blad te vullen.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat bijzonder al deze doelen, ik ga een voorbeeld aan jullie nemen en ga dit ook doen. Toen ik dit las gaf dat zo'n special gevoel dat ik er ook mee aan de slag wil.

  Ik hoop dat jullie alle doelen zullen halen en wens jullie een heel mooi jaar toe.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...