donderdag 3 januari 2013

eerste mini extra aflossing

Vandaag heb ik een eerste mini extra aflossing gedaan van 300 euro. Dit is het minimum dat je per keer extra mag aflossen bij onze bank. Het is maar een klein bedrag, maar heeft toch best wel grote gevolgen:

- We betalen 30 jaar lang geen rente over deze 300 euro en besparen hiermee jaarlijks 12 euro. Dus besparen we er uiteindelijk 360 euro mee!
- Ook daalt onze maandelijkse verplichte aflossing hiermee met 80 cent per maand.
- Met de investering van deze 300 euro hebben we er dus voor gezorgd dat onze vaste lasten per maand met 1,80 zijn gedaald.

Het zijn maar kleine beetjes, maar we hopen dat het uiteindelijk bij elkaar wat grotere beetjes zullen worden. Als we elke keer het geld dat we per maand besparen door extra aflossen óók weer opzij zetten om nóg meer af te lossen, dan wordt het op een gegeven moment vanzelf een sneeuwbal-effect :)

Hoe gaat het bij jullie met aflossen?

8 opmerkingen:

 1. En de psychologisch effecten zijn ook groot natuurlijk. Gefeliciteerd met de eerste stap!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja, en gaan we nog zien waar je voor hebt betaald? Oftewel, zie je het zitten om wat foto's van het huis te laten zien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zal ik binnenkort eens even doen... Als ik het snoertje van het fototoestel terug heb gevonden ;) zal nog wel ergens in de verhuisdozen zitten :)

   Verwijderen
 3. Goed zo. Het allereerste begin is er. Hoe klein ook. Maar je kent het sneeuwbaleffect. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed! alle beetjes helpen hé!
  Ik ben benieuwd naar de foto's hoor!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De eerste aflosstap is het moeilijkst , en die heb je nu genomen!
  Als je eenmaal bezig bent merk je hoe verslavend het kan zijn, en hoe leuk
  Succes met het aflossen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd! Nu zo snel mogelijk de volgende 300 euro aflossen. Wij zijn ook begonnen met het versneld aflossen van de hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)