vrijdag 1 februari 2013

rente en eieren

Vandaag is de rente bij de bank netjes aangepast. Ik was dus blijkbaar één dag te vroeg met 'zeuren'. :)

Vandaag is ook de eerste dag van februari en dat is een 'grote dag' voor ons, want vanaf vandaag hebben we officieel een gezamelijke rekening! Hiep hiep hoera!! Het elke keer schipperen met geld en heen en weer schuiven als we op de een of andere rekening tekort kwamen waren we zó zat, dat we nu gewoon voor de gemakkelijkere optie zijn gegaan.

Wel krijgen we allebei 'zakgeld' elke maand. 100 euro om helemaal vrij te besteden.

-

Wat ook leuk is, is dat we sinds kort een eigen eierenleverancier hebben. Een collega van mij houdt kippen en we hebben heerlijke eitjes van haar gekocht. Scheelt weer CO2-uitstoot, want die collega moet tenslotte tóch naar het werk komen én wij zijn er zeker van dat de kippen goed verzorgd worden :)

6 opmerkingen:

 1. Ik ga dit jaar proberen wat bij te 'verdienen' bij mijn Lets kring en daarvan weer eieren te 'kopen'. Ook super lokaal en levert duidelijk een besparing op bij het boodschappenbudget.

  Ik moet ook echt wat meer pushen voor een gezamelijke rekening. Het scheelt gewoon in het 'om' krijgen van vriendlief om ook mee te werken aan het boodschappenbudget. Houden we allebei wat geld over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons wat het juist zo dat ik degene was die het eerst niet wilde. Maar ik ben inmiddels ook om, sinds we een printer nodig hadden en helemaal kunstgrepen moesten uitvoeren om te kijken wie het betaalde. ;)

   Lastig dat je vriend niet mee wil werken... Is toch wel fijn als je samen op 1 lijn zit en allebei inderdaad wat geld overhoudt.

   Succes ermee!!

   Verwijderen
 2. Omdat ik vegetariër ben met een vleugje vega heb ik ook nagedacht over eieren. Helemaal stoppen vind ik moeilijk, want dan zit je met bakken en mayonaise en zo. Dat wordt gelijk weer een stuk duurder. Nu neem ik sporadisch een doosje eieren en dan gras of uitloop eieren. Volgens mij hebben de kippen hier het beste leven.
  Maar als je iemand kent met kippen die lekker vrij kunnen is dat natuurlijk helemaal top.

  groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben ook een gezamenlijke rekening, voor het huis vind ik dat heel handig. We maken daarop allebei maandelijks een bedrag over en verder kunnen we gewoon met ons geld doen wat we willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaan jullie allemaal kopen van jullie zakgeld? Heb je daar afspraken over gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, eigenlijk niet echt. Het is echt geld dat we uit mogen geven aan de dingen die we zélf willen. Ik ga dus ook geen afspraken over dat geld maken, al wil Sander er allemaal rolletjes van 50 cent muntjes voor kopen en een hele kauwgomballen-automaat leegkopen, dan moet ie dat gewoon doen ;)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)