maandag 20 mei 2013

een extra optie

Vorige week schreef ik over de verlaagde rente op onze spaarrekening en dat we aan het kijken zijn wat we nu willen doen: aflossen of toch de buffer blijven aanvullen?

Sander kwam nog met een derde optie, waar ik zelf even niet (meer) aan gedacht had: zonnepanelen. Dit is ook een flinke investering, maar levert (als het goed is) een iets hoger rendement op aan besparingen dan we zouden hebben met het aflossen van de hypotheek.

Verder heb ik ook de Nibud budget-berekenaar gedaan en hier kwam uit dat wij zo'n 4 keer zoveel buffer hebben als de minimale buffer die voor iemand in onze situatie wordt aangeraden. Dus dat was wel een fijne opsteker... Al zal IK me waarschijnlijk pas zeker voelen over onze buffer als ie zo rond het miljoen zit ;) haha...

Het geeft ons weer even wat extra denkwerk: sparen, zonnepanelen of hypotheek aflossen?!

6 opmerkingen:

 1. Zonnepanelen is een goed middel om te besparen, maar het is een grote investering. Als jullie het geld ervoor hebben en het voorlopig voor niets anders nodig hebben, ook niet in de nabije toekomst, is dat zeker het overwegen waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil graag zonnepanelen, dus die optie spreekt mij heel erg aan! Op een bepaalde manier is dat toch ook sparen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Houd alleen wel even het nieuws in de gaten want er zou sprake zijn van een importheffing op Chinese zonnepanelen. Dan worden ze weer een stuk duurder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoiets las ik inderdaad!! Hopen dat het nog niet geldt voor ons... we hebben in elk geval een offerte aangevraagd :)

   Verwijderen
 5. I am sure this article has touched all the internet users, its
  really really good post on building up new website.

  My site :: book of Ra tricks tipps

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...