maandag 17 juni 2013

Op de helft... + pufcursus en orgasmes

Jeej, vandaag alweer officieel op de helft van de zwangerschap! Opeens gaat het dan echt supersnel!! Gelukkig zijn we inmiddels wel aan de kinderkamer begonnen... Het idee om een Stokke wieg te kopen hebben we inmiddels laten varen; veel te duur!! In plaats daarvan kopen we spulletjes bij Ikea... Tweedehands wil namelijk nog niet zo lukken en ik wil toch wel graag dat het kamertje ruim op tijd af is.

Gelukkig krijgen we wel allerlei leuke spulletjes van familie en vrienden. Kleertjes, speelgoed, box en allerlei lakentjes en handdoeken hebben we gekregen. En van mijn zusje een superschattig zwembroekje ;)

Verder verslind ik boeken a lá genieten van je bevalling bij de vleet! Al neem ik niet alles in die boeken serieus; een orgasme tijdens de bevalling?! Is er iemand die dit écht heeft meegemaakt?! Anders geloof ik het dus niet :P Maargoed, vind het allemaal heel erg spannend dat bevallen en kan dus ook niet wachten tot we op pufcursus mogen... ;)

Hebben jullie een pufcursus, zwangerschapsyoga oid gedaan?! En hoe is dat 'bevallen' (HAHAHA) ??

7 opmerkingen:

 1. Bij de eerste naar de pufclub geweest. Bij de tweede echt niet meer aan begonnen. Verschrikkelijk!! Die vrouw keek ook altijd mij aan bij oefeningen met daarop volgend: snap ook jij het? Nee niks voor mij. De verloskundige vond het niet verstandig als ik niks ging doen bij de tweede. Mijn antwoord erop is dat er nog nooit. 1 was blijven zitten en als je kon puffen op altijd is kontjakje ziek je al heel ver was. Daarom moest ze toen wel lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik volgde bij geen van onze kinderen een pufcursus, yoga of kiné.Ik denk niet dat dat echt nodig is want op het moment van de bevalling weet je gewoon wat je moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tip: het boek Bevallen op Eigen Kracht van Wendy Schouten.

  Puffen = angstreactie. Ga maar zo gek zitten ademen, je bent zo op het randje van hyperventileren. Zij geeft geweldige tips. Zoals het naar je buik ademen om je kindje de ruimte en zuurstof te geven ipv dat gekke puffen. Het helpt, ik was zo rustig, de weeen deden nauwelijks zeer!

  Maak je niet te druk dat kamertje... de eerste tijd slapen ze toch op jouw kamer (neem ik aan?) en verschonen kan je overal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wilde graag yoga doen (puur eigenbelang overigens, beetje soepel blijven), maar door al het gedoe met de babykamer kwam er niks van. De babykamer die we overigens nog steeds niet gebruiken. Na 9 maanden inmiddels.
  Maar al dat gedoe met puffen ofzo is ook onzin. bij de eerste duurde het vooral lang, maar viel het enorm mee. Bij onze dame was alles sneller en heftiger, maar de kraamverzorgster hielp echt heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vorige keer heb ik een via mensendieck zo'n cursus gedaan. De andere dames in het gezelschap waren ongelofelijke trutten! Heel erg motiverend, en van puffen kwam ook niks terecht bij de bevalling. Kortom, dat was zonde van mijn tijd. Zwemmen vond ik wel fijn, maar als je dan het water weer uitkomt voel je je 100x zo zwaar dan voor je er in ging. Dus deze keer niks. Ik heb hier een zwangerschapsyoga dvd liggen, 1 keer meegedaan en sindsdien ligt ie te verstoffen. Zonde eigenlijk, was nog een duur kreng ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Net even de tip van Valhalla bekeken en meteen het boek besteld, volgens mij is dat precies wat ik kan gebruiken na mijn vorige ervaring ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb zwangerschapsgym, zwangerschapsyoga en haptonomie gedaan. Die laatste voor de zwangerschap van onze tweede die er na een weeënstorm uitkwam. De vroedvrouw was precies 8 minuten bij ons binnen toen ie er uit was. Ze had nog net wel tijd haar jas uit te trekken. Dus niks haptonomisch bevallen:-)
  Tja, aan alle cursussen zitten sterke en zwakke kanten. Het hangt er heel erg vanaf hoe je bevalling verloopt. Aan een afwijkende ligging, meconiumhoudend vruchtwater, niet doorzettende weeen etc kan ook de beste cursus niets veranderen. Wel herken je een goede cursus aan dat er aandacht wordt besteed aan 'als het anders gaat dan verwacht'. De meeste vrouwen denken dat dat hoofdstuk voor de buurvrouw geldt, niet voor haar. Maar juist als het anders gaat dan verwacht merk je of de cursus bruikbaar is geweest. Kun je zo rustig en ontspannen mogelijk blijven ademen en aanvaarden dat het zo gaat? Of blijf je uitgaan van hoe het had moeten zijn?

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)