vrijdag 21 juni 2013

sparen voor een extra aflossing

Het was de bedoeling dat we elke maand 300 euro extra zouden aflossen aan onze hypotheek. Helaas ben ik net iets meer dan dat bedrag in inkomsten gedaald doordat mijn contract niet is verlengd, en moeten we nu dus rustig aan doen en sparen voor een extra aflossing. Ook zouden we de HRA gebruiken voor extra aflossingen, maar met de snelle zwangerschap is dat ook even anders gelopen dan we hadden verwacht ;) (Maar eerlijk gezegd wel zoals ik had gehoopt!! Behalve dan dat mijn contract niet is verlengd)

Binnenkort zal er wel weer een aflossinkje aankomen, maar dat is nu nog even niet aan de orde... We moeten er nu echt voor sparen!

Hoe wij sparen voor zo'n extra aflossing?
- Elke maand maken we het verschil tussen 1.200 euro en het bedrag dat we nu betalen voor onze hypotheek over op een speciale spaarrekening voor dit doel
- Kleine financiële meevallers gaan ook die kant op
- Als het lukt om minder uit te geven aan dingen als boodschappen, uitstapjes, cadeautjes enz. dan we hadden gepland, maken we het verschil ook over op die spaarrekening.

Zo komen we er wel... Weliswaar langzamer dan verwacht, maar toch... :)

3 opmerkingen:

 1. Dat vind ik ook altijd hardlopen! Het gaat niet om de snelheid, maar dat je komt waar je wezen wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou zo te zien gaat het nog de goeie (extra aflos) kant op.
  Ik heb een hele lage hypotheeklast maar los nooit extra af.Ik spaar liever voor verbeteringen aan/in huis denk aan kozijnen laten vervangen, nieuwe keuken etc etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch hartstikke goed dat je alsnog spaart voor aflossingen, ook al zijn er financieel gezien wat obstakels!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)