maandag 19 augustus 2013

Gratis reclame

Valt het jullie ook wel eens op dat andere websites proberen reclame te maken via jouw blog of website?? En dan bedoel ik geen spam van robots die iets achterlaten, maar echt van personen... Mensen die gericht op zoek gaan naar jouw blog en dan vervolgens een reactie achterlaten met daarbij 'kijk anders even op mijn website <link>'

Ik heb er trouwens vooral last van op Positief Besparen; Sandagroen trekt blijkbaar niet voldoende lezers.... ;) Op mij komt het heel erg over alsof die mensen dan proberen een slaatje te slaan uit mijn website. En dat voelt gewoon niet ok. Zelf zou ik ook nooit op zo'n manier proberen mensen naar mijn site te lokken... Ik geloof er heilig in dat als je goede stukken schrijft en goed je best doet, dat de mensen dan vanzelf terug zullen komen om te kijken of je nog iets interessants te melden hebt.

Wat dat betreft zijn mensen die reacties achterlaten op zo'n manier gewoon een soort 'parasieten'. Ze liften lekker mee op de artikeltjes waar ik heel veel moeite en energie in steek. Ik vind dat echt niet kunnen!!

Tegenwoordig ben ik dus ook maar begonnen met het moderaten van reacties. Ik haal dan gerust het stukje 'kijk even op mijn wesbite <link>' weg en plaats alleen de inhoudelijke reactie. Wel kunnen mensen altijd nog op de naam van die persoon klikken en dan alsnog op de website terecht komen. Dat vind ik dan weer minder erg... Maar dat schaamteloos reclame maken?! Nee, bedankt!

Wat ik daarentegen wel weer prima vind is als iemand een link achterlaat van de website van iemand anders...  Zo heb ik een link van Vergreetmenietje naar de website van het consuminderhuis van annemieke van deursen gewoon laten staan.

Hoe staan jullie hierin??

10 opmerkingen:

 1. Nou ik vind het niet goed. Ik heb het ook wel eens maar die verwijder ik. Ik krijg ook veel aanvragen over adverteren op mijn blog of een review over een bepaald produkt v-r-e-s-e-l-i-j-k-

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij gaan die reacties regelrecht de prullenbak in. Ik ga er ook geen moeite voor doen om een stukje weg te halen ofzo. Ik vind het ook schaamteloos. Wel bekijk ik af en toe of een aanvraag van reclame bij mij blog past. Maar alleen als ik zelf een menig over op mag schrijven, anders is het helaas, pindakaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die plaats ik niet. Ik modereer de reacties die ik krijg en zulke dingen plaats ik niet.

  Of anonieme reacties die nergens op slaan, zo kreeg ik een keer een reactie op een blog van 'wat een onzin', zonder naam of wat. Die plaats ik ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind je bezwaar een beetje vreemd want je doet het zelf ook op de blog van iemand anders: Daantje recently posted........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem aan dat je bedoelt op de blog van Huisvlijt?? Zij heeft een soort app op haar website geinstalleerd staan, blogloving, die dat automatisch eronder zet als je een reactie bij haar achterlaat. Daar heb ik het dus niet over ;)

   Verwijderen
  2. Het was me al eerder opgevallen en op mij kwam het over als reclame voor de commentaar gever zelf. Ik blog zelf niet, wist dus niet dat het een app was die de eigenaar zelf heeft geinstalleerd.

   Verwijderen
 5. Ik vind het geen probleem als het ook iemand is die consumindert, maar soms raakt de andere blog totaal mijn blog niet en dan gooi ik hem er achteraf af. Vaak vnl. engelstalig....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gooi het ook weg als spam. Dat de naam aanklikbaar is en verwijst naar een blog (of site) vind ik dan niet erg, maar reclame als reactie op een stukje van mij vind ik heel vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja ik heb er ook last van.
  Erg vervelend,ik gooi zulke reacties regelrecht de prullenbak in.
  Ik vind het gewoonweg asociaal

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...