woensdag 21 augustus 2013

winter is coming?!

Ik lijk wel zo'n Game of Thrones- meisje: winter is coming! Ik ben me al helemaal aan het voorbereiden, haha!

Gister is er een monteur langs geweest om thermostaatknoppen op onze verwarmingen te plaatsen. Zo kunnen we de temperatuur wat beter regelen, zonder dat we elk uur de knop weer wat hoger of lager moeten zetten. Als het goed is moet de temperatuur straks constant blijven. Ik ben erg benieuwd of het ook zo werkt, maar dat zal nog wel even duren voor we daarachter komen.

Hij heeft ook gelijk isolatie-folie achter de verwarming geplaatst. Wilde hij eigenlijk niet doen, maar ik heb hem gedwongen :P Ik kan erg overtuigend zijn sinds ik zwanger ben, heb ik wel gemerkt ;)

Morgen komt er dan ook nog een bedrijf langs om een offerte uit te brengen voor de inbouwhaard! Jeeeeej!! Ben erg benieuwd of we het kunnen bekostigen. Opzich spaargeld genoeg, maar we moeten natuurlijk ook wel een buffer overhouden.... (Al kunnen we natuurlijk gewoon onze meubels verbranden in de inbouwhaard als blijkt dat we geen geld meer hebben voor brandhout.... Ok, sorry, teveel fantasie vandaag!)

Verder ben ik ook al druk bezig met het schrijven van winterse artikeltjes voor Positief Besparen. Op die manier hoef ik er niet meer teveel voor te schrijven tijdens mijn zwangerschapsverlof.


5 opmerkingen:

 1. Regelen jullie de temperatuur per kamer dan? Want als je een centrale thermostaat hebt, hebben die knoppen helemaal geen zin. Dan is het een duur verkooppraatje geweest. Toevallig heb ik er afgelopen voorjaar naar geinformeerd bij onze loodgieter omdat er een paar nieuwe kraantjes (en knoppen dus) op de radiators moesten.
  Ben erg benieuwd of de inbouwhaard mee gaat vallen (dat hoop ik natuurlijk voor jullie ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het huis dat wij hebben gekocht was echt in oertijd-status, dus er zit geen kamerthermostaat in ;) We gaan het nu dus per kamer regelen, wat opzich wel handig is, want als het beneden warm genoeg is en je hebt een kamerthermostaat, dan slaan in het hele huis de verwarmingen natuurlijk uit. In dit geval kunnen we het per kamer regelen :)

   Ik laat het morgen weten hoe duur het zal uitkomen (als hij gelijk de offerte opmaakt)

   Verwijderen
  2. Wij hebben hier blokverwarming en regelen het ook per kamer. Geen thermostaat, soms lastig, maar je went eraan.

   Verwijderen
 2. Zeg wintermeisje ;-), ik hoop dat de winter nog even op zich laat wachten.

  Ik houd van elk seizoen want elk van de vier heeft zijn eigen charme, ook van de winter, maar voor de verwarmingskosten, mag hij nog wel even wegblijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Denk eens na over een houtkachel met c.v ondersteuning, wij hebben er eentje sinds afgelopen winter en dat bevalt super, , deze houtkachel verwarmt ook de radiatoren zodat ook de rest van je huis warm is, niet alleen de ruimte waar de houtkachel staat. Groetjes Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)