woensdag 11 september 2013

250 euro eigen risico betalen

Vandaag het leuke bericht in de mailbox gekregen dat ik 250 euro moest betalen. Eigen risico en een eigen bijdrage.... En het 'leuke': het gaat nog om een aantal doktersbezoeken in 2012, dus mijn eigen risico voor dit jaar blijft gewoon staan. Hoera! - not -

Op zulke momenten besef ik me wel dat alle besparingen die ik probeer te doen eigenlijk geen reet voorstellen. Gerommel in de marge... Om die 250 euro terug te verdienen moet ik:

- 83 zegelboekjes van de Albert Heijn volsparen en inleveren (en dus voor ruim 40.000 euro boodschappen daar doen!!)
- 657 keer de droger uitlaten en in plaats daarvan een wasje ophangen
- Een jaar lang Euroclix-en
- 50 keer naar de stad fietsen in plaats van met het openbaar vervoer

Kortom: ik baal gewoon even! Ik baal dat ik geen werk heb en dat Sander zo keihard moet werken om mijn ziektekosten te betalen, ik baal omdat ik het zo oneerlijk vind dat ze na 8 maanden nog kosten van 2012 in rekening mogen brengen en ik baal dat alles zo duur is en dat besparen vaak helemaal niet zoveel oplevert als je zou hopen.... Bah!

Iemand nog iets opbeurends te zeggen? ;) Ga ik ondertussen verder aan een artikeltje voor Positief Besparen.... daar word ik vast vrolijk van :)

15 opmerkingen:

 1. Heb ik ook. Geen werk en mijn ziektekosten worden door manlief betaald. Je zou er bijna van wegblijven bij de dokter. Ik heb wel een ziekenhuisrekening voor zoonlief en een aantal bezoeken aan de vaatarts (voor mezelf) begroot voor begin 2014 (kosten zijn gemaakt in 2013), maar ik begrijp uit jouw bericht dat de verzekeraar daar ook nog pas in sept 2014 mee aan kan komen zetten. Wist je nou maar hoeveel het ongeveer was, dan kon je dat makkelijker budgetteren. Die medische rekeningen zijn zo ondoorzichtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tja zo kreeg ik vorige week nog een rekening van het ziekenhuis voor een bloedonderzoek uit februari , daarvan was 65 euro ook voor eigen rekening en vorige maand nog een rekening voor medicijnen met 119 euro voor eigen risico, dus hoera ik hoef dit jaar nog maar 166 euro aan eigen risico te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hetzelfde verhaal: een zorg-rekening uit december vorig jaar. of ik ff 240 euro af wil rekenen. Om een betalingsregeling te treffen, moet ik het eerst van de rekening af laten halen (incasso), storneren en dan weer bellen voor een regeling. Stom gedoe, want de bank is nu al twee maanden aan het proberen de rekening te innen....
  En ohja, dan komt mijn huidige verzekeraar ook nog eens met een rekening van 270 euro eigen risico voor dít jaar......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg vervelend! Zo'n groot bedrag ook. Ik vind ze daar errug laat mee. Ik kreeg ook pas geleden nog een nota van januari. Dat vond ik al laat na 8 maanden. Maar eentje van vorig jaar is echt balen, zeker als je het dus niet had ingecalculeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het beste is ieder jaar vanaf januari er al rekening mee te houden.
  Wij komen ieder jaar vrij snel aan het maximum. Soms zelfs al in maart.
  Onze zorgverzekeraar komt altijd snel met nota's.
  Maar dan ben je er verder ook het hele jaar vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Balen dat je nu nog die rekening krijgt. Gelukkig is mijn zorgverzekering snellen. Besparen....je vraagt je soms af of het iets helpt, dat is heel herkenbaar. Je bespaart 50 cent om een reclame in een andere supermarkt te halen en ondertussen geef je tientallen euro's uit aan zorgkosten of andere rekeningen die 'ertussen' komen. Erg frustrerend soms.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh bah, en erg slordig van de verzekeraar dat ze er zo lang mee wachten. Maar dat lijkt wel nieuwe beleid. Laatst declareerde ik een bedrag (vooruitbetaalde tandartskosten van de kids), ging daar ook ineens een bedrag vanaf van gemaakte kosten in maart. Dat wordt toch hartstikke onoverzichtelijk! Let je zelf zo goed op je budget, gaan die verzekeraars ineens goochelen met rekeningen. Hou ik niet van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was meer de 'schuld' van die arts... Ik ben in augustus 2012 een traject gestart bij hem en dat is in mei 2013 gestopt. Hij heeft toen in 1 keer alles gedeclareerd... Erg balen!

   Verwijderen
 8. SUPERSTOM!
  Daar mag je ook best even van balen toch.

  Enne.. besparen heeft wél zin hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. helemaal gelijk in Thuis Sparen, want als ik niet zou besparen zou ik die zorgkosten helemaal niet op kunnen brengen en alhoewel besparen voor zon doel nu niet erg leuk is ,je rekeningen niet meer kunnen betalen is toch ook iets waar ik niet aan moet denken

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoe je ook je best doet. Soms valt het allemaal niet mee. Wij moeten hier ook opdraaien voor kosten van schade die we zelf niet veroorzaakt hebben. Verzekerd of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor mij zijn de hoge eigen bijdrage echt teveel, dus laat ik de dure medicijnen waarvoor ik moet bijbetalen staan, ga ik niet meer naar de dokter en laat ik me niet meer prikken. Het gaat een keer fout, tja, het zij zo. Het lukt gewoon echt niet om die kosten ook te moeten betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Inderdaad vervelend zeg. Dat zijn van die tegenvallers. Kun je niet op je blog ook nog wat bij verdienen misschien?

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)