vrijdag 13 september 2013

Mijn buik

Mopperen veel vrouwen over een te grote omvang van hun buik, maar ik heb nu ook wat te mopperen: ik vind mijn buik namelijk te klein! Ik ben nu bijna 33 weken zwanger, en er zijn serieus nog steeds mensen die helemaal verbaasd reageren en niet eens doorhadden dat ik überhaupt zwanger ben. (Ok, die mensen zijn dan ook wel een beetje blind, maargoed....)

Ik vind het niet echt leuk meer, moet ik zeggen. Soms wil ik ook gewoon even lekker pronken met mijn dikke buik, ben tenslotte ook hartstikke trots dat ik binnenkort moeder word... Maar het echte pronken is me (tot nu toe, dan) helaas nog niet gegund.

Gister was toch wel even zo'n extra baal-momentje. Ik ging naar de thuiszorgwinkel om na te vragen hoe duur een ondersteek en klossen zijn en die vrouw had echt zoiets van: nou, ben je daar niet een beetje vroeg mee?! Ze was ook best wel in shock toen ik vertelde dat ik al ruim 32 weken zwanger ben. Ging zelfs nog haar collega speciaal erbij roepen: 'deze mevrouw is al 32 weken zwanger!' Waarop haar collega dus zei: 'waar dan?!' Nou, da's echt niet leuk, dus! :(

ik weet het, het heeft ook zijn voordelen; ik kan me nog prima omdraaien in bed, ik heb geen last tijdens het wandelen en het fietsen, ik pas zelfs nog een aantal van mijn gewone broeken en jurken... Maar toch: soms verlang ik gewoon naar een enorm dikke buik. Gewoon om mezelf even supervrouwelijk en supermoederlijk te voelen...
10 opmerkingen:

 1. Ik snap dat je baalt hoor.
  Als je zwanger bent wil je toch wel dat het gezien wordt.
  Hier juist het tegenovergestelde (ook niet altijd leuk)
  Had al heel vroeg een behoorlijke buik.
  Krijg je van die reacties
  O jij hoeft vast niet lang meer.
  Uhhm nou ben past op de helft dus......nog een week of 20
  Dan zie je die monden open vallen.
  Nu inmiddels 36 weken dus nu kan ik het wel hebben ;-)

  Probeer ervan te genieten voor je het weet is het weer voorbij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat kan ik mij heel goed voorstellen dat je baalt. Ik voelde mij met mijn buik ook super trots en vrouwelijk.
  Het blijft bijzonder een zwangerschap, geniet er lekker van ongeacht de reacties van jouw omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha nou ik had een superbuik en ik voelde me allesbehalve vrouwelijk....M. liet me uit savond want ik had voortdurend het gevaar van voorovervallen als ik alleen liep en fietsen ging al helemaal niet meer want mijn buik paste niet tussen stuur en zadel....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha tja snap best dat je een beetje baalt. Ik was ook best trots op mijn buik. Voelt toch heel speciaal om zwanger te zijn en het is leuk om daarop reacties te krijgen. Maarrr ze zeggen dat de laatste 4-6 weken als je eenmaal verlof hebt, je ineens flink kunt groeien. Dus wie weet, krijg je nog wel een superbuik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Snap je gevoel wel, al kan ik er niet over mee dpreken. Mij vragen ze al vanaf week 20 of het voor een dezer dagen is. Nu met 34 weken is dat niet vervelend, maar geloof me, met 21 weken zit je er nog niet op te wachten. Wie weet 'ontplof' je nog, als je lang bent is je buik sowieso vaak dunner, ik ben maar klein en heb dus al vrij snel een dikke buik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb ooit een collega gehad met wie ik niet zo close was, ze trakteerde op t werk. Toen ik haar vroeg waarom bleek ze met zwangerschapsverlof te gaan. HUh, ze had een flodderjurkje aan en een legging eronder en eerlijk in het geheel geen buikje te zien, zelfs niet iets van een vetribbel. Week erna kwam ik haar tegen in de stad en leek ze wel ontploft, ineens tonnetje rond....Vraag me nog vaak af hoe zoiets kan, je gaat slank, bij het magere naar bed en wordt de volgende morgen bijna kogelrond wakker. Lijkt me wel een gekke gewaarwording.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappig, ik werd ook pas op het laatst zichtbaar zwanger! Voelde me er niet minder vrouwelijk of moederlijk onder maar ik wilde ook graag pronken met een dikke buik. Gelukkig kon ik de laatste 2 weken van mijn zwangerschap met een buik 'van hier naar gunder' rondlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wel jammer dat je er niet mee kunt pronken, maar die schopjes in je buik, daar gaat het om. Ik heb het eerder verteld dan ik wilde omdat het al zichtbaar was en kreeg met 18 weken de eerste vraag of het al bijna zover was. Maar dat was wel bij de 3e, bij de eerste kwam de buurvrouw er ook met 36 weken achter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik reageerde ooit eens enthousiast op de overduidelijk bollende buik van een collega met 'Goh, wat leuk, ben je zwanger?' Haar reactie, nogal zurig: 'Nee, hoezo dan?' Sindsdien reageer ik nooit meer ongevraagd op buiken, van welk formaat dan ook. Al beginnen de weeën waar ik bij zit, ik houd mijn mond.
  Pennie Wijs

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...