dinsdag 24 september 2013

september: dure maand

Zo'n week voordat de maand is afgelopen word ik altijd een beetje ongedurig: ik wil dan de financiële administratie eigenlijk afronden om te zien hoe we het de afgelopen maand hebben gedaan. Deze maand is daar geen uitzondering op. Maar helaas worden er ook nog wat vaste lasten afgeschreven tijdens de laatste dagen van de maand, dus zal ik nog even geduld moeten hebben...

Wel kan ik al zien dat we flink over een aantal budgetten heen zijn gegaan. Het 'flexgeld', dat bedoelt is voor noodgevallen en onvoorziene uitgaven, is flink overschreden. Ook het budget voor inrichting zijn we overheen gegaan.

Op zulke momenten ben ik wel blij dat ik de hele maand trouw een huishoudboekje bij hou. Zo kan ik in elk geval zien dat het geld grotendeels goed besteed is aan het vervangen van kleding die écht nodig was, materiaal voor het slopen van de kachel en het kopen van babyspulletjes.... Het enige waarvan ik achteraf denk 'dat had wel wat minder gemogen' is een uitgave aan pizza's laten bezorgen. Na een hele dag in de klusherrie te zitten had ik geen zin meer om te koken. Maar achteraf is het natuurlijk gewoon hartstikke zonde van het geld geweest; voor die prijs had ik zo'n 8 diepvries-pizza's kunnen kopen!

Maargoed, hier leren we weer van. En alle grote uitgaves die we deze maand hebben gedaan komen gelukkig niet elke maand terug, dus volgende maand hebben we weer een nieuwe kans om het allemaal beter aan te pakken.

Hebben jullie ook wel eens zo'n maand gehad waarin het geld er letterlijk uitvloog?!

6 opmerkingen:

 1. Volgens mij heb je dit van mij afgekeken ;-), ik heb vrijwel elke maand het zelfde inclusief dat ik beterschap beloof voor de volgende maand. Gelukkig weet je altijd wel waar je geld is gebleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet hoor, volgens mij hadden jullie die pizza's echt wel verdiend! En die is toch ook veel lekkerder dan zo'n kartonnen pizza van dr. Oet.ker?
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je had zelfs kunnen denken dat de pizza nog duurder was geworden, had je um bij een pizzeria gegeten ;)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Absoluut! En als het geld eenmaal er uit rolt, is het net alsof het steeds harder gaat rollen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah bah, ik heb een hekel aan zulke maanden! Bij ons is dat vaak augustus, omdat er dan een hoop verzekeringen worden afgeschreven. Bovendien is het dan vakantie en dan gaat het algauw wat sneller dan zou mogen. Wel knap dat het enige wat je kon bedenken om die maand te 'bezuinigen' de pizza's aan huis waren. Sterk bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daantje las ergens je vraag mbt ambulancekosten. Zou even kontakt opnemen met je zorgverzekeraar, dan weet je exact hoe het zit, want er zitten inderdaad wat haken en ogen aan. Zelf gelukkig thuis kunnen bevallen, maar weet zeker als je midden in je heftige weeen zit en je moet alsnog naar het ziekenhuis dan ga je echt niet meer met je vader maar wil je in de ambulance.Zou ook veel te gevaarlijk zijn voor je kindje, wat als je ineens (en dat kan) heftige persdrang krijgt...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...