zondag 13 oktober 2013

Gevaarlijke frugaliteiten

De afgelopen maanden heb ik geprobeerd om zo min mogelijk zwangerschapskleding te kopen. Ik heb wel wat jurkjes gekocht voor in de zomer, want toen was het echt niet te harden in zo'n warme zwangerschapsbroek, maar voor de winter heb ik er eigenlijk niks meer bijgekocht.

Zo kwam het dan ook dat ik de afgelopen weken regelmatig in een trainingsbroek naar buiten ben gegaan. Niet echt mijn voorkeur, maar ik ga écht niet voor een paar weken nog allemaal nieuwe zwangerschapskleding kopen, was mijn idee.... (Ik weet dat er ook na de bevalling nog een periode zal zijn dat mijn oude kleding nog niet direct past, maar dat zien we dan wel weer :) )

Maargoed. Die trainingsbroek dus. Levensgevaarlijk, want ik was al een paar keer in de broekspijp blijven hangen met mijn voet. Elke keer liep het goed af en ik heb nogal last van zelfoverschatting 'vallen? dat gebeurt mij niet!! Ik merk het toch elke keer op tijd?!' Nou, gisteravond dus niet!

Gek wat hormonen dan met je doen. Normaal gesproken als ik val (wat bijna nooit gebeurt!) dan val ik gewoon. Maar nu was het alsof het echt een halve minuut duurde voordat ik de grond raakte, terwijl het in werkelijkheid hooguit 2 seconde was volgens Sander. Ik had nog tijd om mijn fiets van me af te duwen en zo te voorkomen dat ik met mijn buik op het zadel terecht kwam. Ook wist ik mezelf nog zo te laten vallen dat ik alleen op mijn knieën viel.... Alles om die kleine te beschermen!

Maar ik ben wel enorm geschrokken en neem het mezelf heel erg kwalijk dat ik de baby zo in gevaar heb gebracht, omdat ik geen nieuwe broek wilde kopen voor die paar weken. Blijkbaar ben ik te ver gegaan met het besparen, dit keer! Dus vanmiddag toch maar even naar de Prenatal om een nieuwe zwangerschapslegging erbij te halen.....

Zijn jullie wel eens in vervelende situaties terecht gekomen doordat je ergens geen geld aan wilde uitgeven?

17 opmerkingen:

 1. maar daantje, ook bij een zwangerschapsbroek kan dit gebeuren, ik had zelf van die losse zwangerschapsbroeken. Ik vind het wel erg knap dat je nog fietst! Misschien kun je voor tijdelijk nog op MP wat vinden voor een prikkie. Als antwoord op je vraag: nee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond zwangerschapsbroeken echt veel fijner zitten en ze hoeven echt niet duur te zijn hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een schrale troost,mocht je nog eens vallen, je baby is goed beschermd door je buik en het vruchtwater. Ik heb in de laatste maand voor de bevalling een ongeluk gehad waarbij ik wel op mijn buik terecht kwam. Mijn buik was helemaal blauw en ik maakte me enorme zorgen om de baby. Maar de artsen vertelden me dat de baby dus goed beschermd zit binnen.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had twee spijkerbroeken van noppie en daar heb ik in gewoond. Heerlijke broeken. De ene kocht ik op marktplaats de ander was nieuw.

  Soms moet je investeren. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Buiten het vallen, gevaarlijk of niet, moest ik er niet aan denken om de hele tijd in een jogging of trainingsbroek te lopen. Bij zoon had in de laatste paar weken nog een paar etentjes, feestjes etc. Ook bij dochter gingen we nog regelmatig op stap. Ik had mazzel. Mijn moeder kocht voor mij twee spijkerbroeken bij Prenatal bij beide zwangerschappen maar zelf kocht ik vrij voordelig wat kleding bij H&M. Ik koop niet zoveel voor mezelf maar dit gaat mij te ver. Waar ik bij zoon tegenaan gelopen ben is dat ik geen geld wilde uitgeven voor een maxi taxi (14 jaar geleden was het aanbod beperkter dan nu). Zoon wilde niet in de draagdoek of wagenbak dan begon hij te gillen maar de maxi cosi vond hij geweldig. Omdat we deze ook in de auto veel hebben gebruikt moesten we steeds de grote wagen mee nemen in ons toen kleine autootje als we gingen wandelen of boodschappen. Ben wat keren nat geregend terwijl ik worstelde met wagen. Bij dochter kreeg ik een Quinny zapp en verder heb ik niets gebruikt. Met een vinger te sturen, klein en makkelijk.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik draag nog steeds één van mijn zwangerschapsbroeken dus overbodig is het echt niet. Enne, als je op mij lijkt dan had je ook zonder die broek kunnen vallen hoor, ik heb hier ook een paar keer ondersteboven gelegen, wel elke keer op m'n kont geland gelukkig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waarom koop je geen tweedehands broek? Da's toch besparen, en zo heb je toch iets comfortabels om te dragen de laatste weken. Al kan ik niet beloven dat je niet meer valt, tenzij je in bed blijft liggen ;) Gelukkig is zo'n kleintje best goed beschermd daarbinnen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geniet van je zwangerschap en wees niet zo streng tegen jezelf .Koop 1 of 2 leuke broeken op marktplaats. Ook in kringloop zie ik ze regelmatig hangen. Ook na de zwangerschap heb je meestal niet gelijk je oude broek weer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je maat 38/40 hebt heb ik nog wel wat voor je liggen. Stuur ik je graag toe. Ik hoor het wel.
  Groet mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 10. en ik heb nog veel 42 liggen. geen idee watje maat is.... ook spijkerrokjes etc
  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kocht ze op mp. Heel voordelig en ook nog mooi en belangrijker nog, heel praktisch. Heb je contact gehad metde vk? Is bij de mijne verplicht na een val.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tijdens mijn zwangerschap 2 spijkerbroeken en 2 shirts gekocht. En een paar dingen gekregen/geleend. Ik wilde ook niet veel kopen, maar moest toch wel iets kopen. Die shirts combineerde ik in de winter met een vest dat ik al had en open wel kon dragen. Ik heb nog een half jaar na de zwangerschap die kleding gedragen. Moet nu bijna een jaar later nog 3 kg afvallen. Was wel van 55 kg naar 74 kg gegaan. Erg veel dus.
  Maar kun je je zomerjurkjes niet aan met een lekkere dikke panty (van de action, zeeman, hema) en een vest, die je misschien nog zelf hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb een erg moeilijke maat voor broeken, korte lengte maat 28" maar wel kledingmaat 44. Tijdens de zwangerschap werd dit helemaal een probleem. Ik heb toen 3 driekwart zwangerschapsbroeken bij een winkel gekocht voor 14 euro per stuk, bij mij pasten deze perfect en vielen als gewoon lange broek. Ik heb deze broeken helaas wel bijna helemaal afgedragen, want ik heb tot een jaar na mijn bevalling de extra kilo's niet kunnen kwijtraken door stress. Dus mocht ik ooit nog zwanger worden, hoop ik hetzelfde te vinden.

  Ik heb ook weleens van die gevalletjes goedkoop = duurkoop, omdat ik dan weer te krenterig ben. En daar baal ik dan achteraf wel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik ben bij mijn oudste echt voorover een winkel uitgevallen omdat er een stoeptegel iets hoger uitstak. Plat op de buik en je hart in je keel hebben zitten..echt niet prettig. Tijdes mijn zwangerscahp heb ik al mijn gewone broeken bijna kunnen dragen, heb alles met stretch en heb normaal altijd ruimte bij mijn taille, omdat ik dikke bovenbenen heb. Nu had ik daar dus de ruimte voor de extra kilo´s. Aan het einde waren er steeds minder broeken die pasten, maar kon nog steeds genoeg aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kijk eens op www.outletprocent.nl Dit is een outlet met goedkope positiekleding met merken als noppie, mamalicious, queen mum enz. Ook is het een outlet voor babykleding. Mijn dochter heeft hier tijdens haar zwangerschap kleding gekocht en zelf heb ik hier leuke kleding voor mijn pasgeboren kleindochter gekocht. Echt de moeite waard om die site eens te bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bij MissEtam hebben ze hele betaalbare zwangerschapsbroeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heb ook nog een broek liggen, wel de langste maat die er te krijg is want ik heb lange benen. Maatje 42/44 denk ik. Volgens mij is qua 2dehands kleding zwangerschapskleding heel goed te krijg, naast babykleertjes natuurlijk, juist omdat je ze maar kort draagt en in de praktijk er toch heel veel behoefte aan is. Dus bespaar door eerst bij de kringloop te gaan kijken!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...