maandag 14 oktober 2013

Yeah, we've made it (hoop ik)

Vandaag precies 37 weken zwanger, dus vanaf vandaag mag ik thuis bevallen! Helemaal blij! Want ik heb hem de afgelopen week wel een paar keer geknepen, toen ik 's nachts last had van buikkrampen. Gelukkig bleek dit tot nu toe elke keer te wijten aan een te volle blaas (ik slaap blijkbaar gewoon door tot mijn blaas echt op knappen staat!!).

Maargoed, nu mag hij dus officieel thuis geboren worden :)

Voor de mensen die zich afvragen: waarom in godsnaam thuis? Ik heb weinig vertrouwen in het ziekenhuis hier in de buurt. Heb teveel nare dingen meegemaakt met dat ziekenhuis; mijn vader heeft er ooit verkeerde medicatie meegekregen na een knie-operatie, waardoor hij een long-embolie heeft opgelopen. Mijn oma heeft er ook een hoop ellende meegemaakt met onderzoeken waarbij dingen beloofd werden die niet werden waargemaakt. Mijn zusje werd meegenomen voor een blindedarm-verwijdering terwijl ze kwam om haar amandelen te laten knippen (uiteindelijk kwamen ze er nog wel op tijd achter, maar toch!).. Nee, als ik kan voorkomen dat ik daar terecht kom, heel erg graag!!

Nou blijft het natuurlijk spannend, want er kan nog vanalles 'misgaan', maar er is weer een horde genomen, in elk geval.

Trouwens ook echt grappig: ik merk direct dat mensen het opeens spannend gaan vinden. Gisteravond belden we mijn schoonmoeder, die aangaf dat ze zowat een opvlieger kreeg toen de telefoon ging.... Die dacht dat ze al oma was geworden ;) Maar helaas, ze moet nog even geduld hebben ;)

O, en over de zwangerschapskleding: ik heb inmiddels wat 'gewone' leggings geprobeerd.... en die blijken nog gewoon te passen! :D Dus dat is ook weer opgelost :) Bedankt voor alle tips en het meedenken :)

10 opmerkingen:

 1. Hou. Ik ben drie keer thuis bevallen, zonder problemen. De verloskundige zal heus op tijd aangeven als het niet gaat. Maar het is heerlijk om thuis in je eigen bed te kunnen blijven na de bevalling, en dat kleine krummeltje kan gelijk zijn eigen bedje in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ojee, met zo'n ziekenhuis zou ik ook thuis willen bevallen of naar een ziekenhuis verder, maar niet in dat ziekenhuis. Fijn dat je nu thuis mag blijven. Ik hoop dat alles goed blijft gaan en je een probleemloze bevalling mag hebben.

  Fijn dat de leggings passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De afgelopen dagen je blogs doorgelezen. Je schrijft boeiend en herkenbaar. Mijn man is ook hooggevoelig en heeft na reorganisaties, faillissement etc. Een flinke klap gehad. Wat tijdens de zwangerschap en vooral na m'n verlof tot uitbarsting kwam in lichamelijke klachten.
  Het gaat langzaam aan steeds beter en hij zorgt al weer bijna 2 jaar voor onze kleine meid.
  Ik wens je veel succes met de komende periode en vooral genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet nog acht daagjes tot de uitgerekende datum. Maar zh-bevalling verplicht vanwege vorige keizersnede. Ik zou ook niet anders willen. Succes en hopelijk krijg je de bvalling die jij je wenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop voor je dat je thuis mag bevallen, dat geeft veel rust als het goed gaat! Mijn eerste keer was in het (een goed) ziekenhuis en dat was ook prima. Je moet/mag het helemaal zelf doen, dus als je vertrouwt op je lichaam, dan ben je al een heel eind! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je de cruciale datum hebt bereikt zodat je thuis kan bevallen. Ik mocht niet thuisbevallen en had het ook niet gewild. Maar kan me wel van alles bij jouw wens voorstellen als je negatieve ervaringen met het ziekenhuis hebt. Ennuh mijn dochter was er met 37 weken en 1 dag. Dus wie weet ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd! Kan me voorstellen dat je graag thuis wilt bevallen, dat was ook mijn wens, maar helaas liep het anders. En zal een vervolg zwangerschap sowieso niet meer thuis mogen. Jammer hoor, maar ach er zijn ergere dingen. Ik ben blij voor jou dat je deze grens hebt gehaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Succes meid, er zijn al velen je voor gegaan en jij kan het ook echt! En heerlijk thuis! Die verloskundigen zijn hartstikke goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vond 37 weken ook altijd een prettige mijlpaal. Ik ben drie keer thuis bevallen en twee keer noodgedwongen in het ziekenhuis. Thuis vond ik veeeeeeeel fijner. En het is heus wel veilig, want bij enig risico word je onmiddellijk naar het ziekenhuis gestuurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik was zo bang voor een ziekenhuis bevalling. Meisje besloot met 38 weken ineens met d'r kopje omhoog te gaan liggen. Dus naar ziekenhuis voor echo weekje later, bleek ze gelukkig weer ondersteboven te liggen. Het ziekenhuis hier is echt 45 min met de auto (hoe erg er ook geprotesteerd is, ze doen waar ze zin in hebben)
  Het ziekenhuis in de buurt (waar dus officieel geen verloskundige afdeling is) heeft een geboortehuis, waar ik dus wel graag wilde bevallen. Het voelt als een huiskamer en ze laten je lekker doen, totdat je aangeeft dat het nodig is (af en toe eens komen kijken of vragen of je iets nodig hebt) Thuis wilde ik perse niet, want stel je voor dat het misgaat. Vanuit het geboortehuis zou ik binnen 15 min in het ziekenhuis zijn waar ze wel iets mogen. Vanuit huis duurt dat zeker 30 min, met ambulance. En met weeen van 3 hoog naar beneden leek me ook niks...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)